Nyförvärvet frälste Hoyzer Boyz

Det har varit tyst om Hoyzer Boyz från oss på redaktionen ett tag, men ibland blir nyhetsflödet lite för mycket av samma-lika. Men efter fem raka förluster i inledningen av säsongen hände äntligen något som väckte oss ur poänglöshetstristessen.

Alla som kan sin Hoyzerhistoria vet att herrlaget haft det minst sagt tufft sedan gruset ersattes med plastgräs. Storförlusterna och bottenplaceringarna har avlöst varandra och stundtals har vi lidit långa perioder av poängtorka. Men för nästan på dagen ett år sedan bröt åtminstone laget sin mer än årslånga förlustsvit då Hoyzer Boyz besegrade Uppta FF!

Glädjen var stor och trepoängaren följdes upp av ytterligare några enstaka poäng. Sedan vart det svart igen. Eller i alla fall väldigt mörkt. Åtminstone tills igår, då Uppta FF åter stod som motståndare på Gubbängens dimbeslöjade bollplan. Det är svårt att vara stöddig i bråda tider, men triumfen från fjolårets seger ingav ändå ett hopp och en hunger hos de gulsvarta, möjligtvis blott en fåfäng förhoppning om att historien skulle upprepa sig.

I vilket fall märktes direkt efter avspark att Hoyzer Boyz ville föra matchen. Uppta FF var passiva och låg lågt i väntan på kontringslägen. Hoyzers intentioner var att successivt ta sig framåt med tålamod och kortpassningsspel, vilket också gav resultat ett par minuter in i matchen. Carlis Fridlund hittade in med en djupledspassning till sommarfönstrets nyförvärv Kevin Aldaya, som vände med bollen, petade den förbi en motståndare och tryckte in ledningsmålet med sin första tävlingsaktion i gulsvart!

Efter smakstarten fortsatte Hoyzer Boyz att hålla i taktpinnen, men ovanan att vara i överläge lyste igenom vid ett par tillfällen, då viljan att göra fler mål var större än tålamodet att vänta på rätt tillfälle. Det vart en period med många felpass från båda lagen, där Uppta sakta kom in i matchen och skapade sina första lägen. Skönt för Hoyzer Boyz att Ivan Alushkin som vaktade gamburen var på tårna och kunde avvärja de halvchanser som uppstod. Mot slutet av halvleken blev det ändå virrigt och onödigt stressat i gulsvart, med många felbeslut, misstag och märkliga situationer.

Likväl stod det fortfarande 1-0 när domare Harri Varonen blåste för halvtidsvila. Hoyzer Boyz måste ha blandat nåt lugnande i sportdrycken, för efter paus var ängslan som bortblåst. Kortpassningsspelet på löpvilliga medspelare firade triumfer över hela banan och motståndarna fick jaga mycket boll. Hoyzer skapade ett flertal chanser att utöka ledningen och när motståndarna stack upp kunde Ivan med hjälp av en uppoffrande defensiv värja det egna målet från ovälkommet besök.

Men det skulle bli fler mål denna afton. Efter bra kombinationsspel på vänsterkanten passade Pontus Österholm in till Paolo Ramirez Criales centralt, som i sin tur skickade vidare bollen till högerkanten, där Daniel Bäckström bröt in med fart och ur relativt snål vinkel kunde skjuta in 2-0-målet. Stor lättnad och glädje i Hoyzer Boyz som dock inte blev alltför långvarig.

Uppta FF hade utan framgång prövat att ta avslut från distans tidigare i matchen, men med mycket trafik framför mål lyckades de till slut överlista Ivan med ett lågt skott och reduceringen var ett faktum. I detta läge hade det varit typiskt hoyzerskt att börja darra på manschetten, likt i slutet av den första halvleken, men istället fortsatte laget på inslagen väg med kombinationsspel som ofta hotade från kanterna.

Det syntes en rörlighet och optimism i spelet som lyst med sin frånvaro under så många av matcherna under säsongen. När det skedde bolltapp kämpade laget just som ett lag för att vinna åter bollen och det fanns i princip hela tiden flera passningsalternativ. Kevin behövde som sagt inte mycket tid för att växa in i sin roll som målskytt och det är precis som tidigare nämnt ett snyggt samarbete på vänsterkanten, denna gång frampassad av Pontus, vilket gav ett friläge ur nästan ingen vinkel. Målvakten höll som han ska sin första stolpe, men kunde ändå inte värja sig mot Kevins skruvade högerskott. 3-1 och matchen kändes faktiskt redan då avgjord.

Hoyzer Boyz var närmare att utöka än vad motståndarna var att reducera ännu en gång och säsongens första seger var ett faktum. Stort jubel hos Hoyzer Boyz som verkligen inte är bortskämda med framgångar. I och med vinsten lämnade Svarta Gamens herrar över jumboplatsen just till Uppta FF och har läge att klättra över nedflyttningsstrecket vid seger i nästa veckas sexpoängsmatch mot BK Gruvbacken.