Ingen segersvit för Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz lyckades inte rida vidare på den framgångsvåg som kunde skönjas efter förra veckans övertygande seger. BK Gruvbacken blev för svåra och kunde till slut ganska komfortabelt kamma hem samtliga poäng. Den hoyzerska segersviten var bruten redan innan den börjat.

BK Gruvbacken låg inför matchen blott en poäng framför Hoyzer Boyz, men hade å andra sidan inte klappat igenom totalt mot topplagen som Svarta Gamens herrar behagat göra vid ett par tillfällen. Trist nog drabbades man dessutom av några tunga återbud, så bänken saknade den bredd som fanns till förra veckans segermatch.

Ganska omgående tog motståndarna tar i matchen, där Hoyzer får jaga mycket boll utan att kunna kontrollera den några längre stunder. Symptomatiskt kommer det första målet till efter ett felbeslut i Hoyzerdefensiven som gav ett gratisläge Gruvbacken inte var sena att utnyttja. Hoyzer Boyz spelar sig sakteligen in i matchen, men slarvar fortsatt med passningsspelet och har förtvivlat svårt att få till det där sista som genererar målchanser.

Motståndarna är snabba i de omställningar som uppstår när de gulsvarta tappar boll och en storspelande Ivan Alushkin i Hoyzermålet håller kvar Hoyzer i matchen inför andra halvleken. Hoyzer visar stundtals på fint kombinationsspel, men fortsätter frekvent att sätta varandra i knepiga situationer genom dåligt passningsspel och till slut kan Gruvbacken överlista Ivan för andra gången i matchen.

Hoyzer Boyz ligger på för att komma in i matchen med en reducering, men ett samlat motståndarförsvar gör det svårt att komma till bra avslut. Närmast är Kevin Aldaya som inte lyckas hålla nere sin volleyträff på Paulo Ramirez Criales snygga inlägg. Men då Hoyzer i sin måljakt flyttar upp mer folk öppnar man sig bakåt, vilket ger flera kontringslägen där Ivan får sträcka på sig på de mest osannolika vis för att freda målet.

Men inte ens Hoyzers målvaktsfantom kan hålla emot dubbelchans på dubbelchans. En retur studsar ut till en Gruvbackenspelare som via Ivans fingerspetsar kan raka in trean och det är definitiv ridå för Svarta Gamens lag, som dessutom får avsluta med en spelare mindre efter att Pontus Österholm synat det gula kortet.

Hoyzer Boyz gör på det hela inte en direkt dålig match, men det blev till slut lite för många tekniska misstag i form av felpassningar och onödiga bolltapp för att laget skulle ha en chans mot så pass stabilt motstånd. Till skillnad från sin hoyzerska kollega behöver nog BK Gruvbackens målvakt inte tvätta tröjan efter den här matchen, då Hoyzer knappt hade ett skott på mål under hela matchen. Å andra sidan hade förlustsiffrorna kunnat vara ännu större än 0-3 om det inte vore för Ivans fina insats i målet.

Nästa vecka blir ett nytt bottenmöte mot Roja Directa som Hoyzer förlorade mot med uddamålet i seriepremiären. Räkna med revanschsugna gamlirare!