Porträtt på ordförande Hollingworth

”Det är bara dravel!”

Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer ligger i startgroparna inför utomhussäsongen 2022 och trots att det snackats om nyordning och oldboys-lag är det mesta sig likt, inklusive styrelsen som fick förnyat förtroende. Ordförande John Hollingworth ser inga problem med detta när vi ställde frågan.

Du blev omvald som klubbordförande för fjärde året på raken. Så länge har ingen suttit på klubban. Kommentar?
– Att bli omvald för fjärde gången är såklart hedrande och ett kvitto på att jag gör väldigt mycket rätt. Med det sagt har jag ju varit ganska Laissez-faire och litat mycket på lagledare och övriga i styrelsen. Det är ett samarbete, jag är bara huvudansvarig. Som grupp gör vi det väldigt bra i Hoyzer.

– Jag ska vara ödmjuk och säga att vissa andra föreningar kanske haft väldigt svårt att hantera coronapandemin men för Hoyzers del så var det väldigt viktigt att hantera det som vanligt. Vi fick dricka på kammaren och i små grupper, vilket är väldigt hoyzerskt. Samtidigt kände jag en oerhörd stolthet i våra sociala engagemang när vi gjorde förkläden till vården och vårt övriga CSR arbete. Delar av det var såklart 2020 men vi har ju inte hunnits prata vid på länge du och jag.

– Men för att återgå till frågan, jag sitter kvar med stolthet, men utan självändamål, så fort någon vill och kan göra jobbet lika bra så kommer jag lämna över klubban med glädje.

Ursprungligen var ju tanken att ordförandeposten vartannat år skulle ligga på en representant för herrlaget, varannan på damlaget. Blir det inte väldigt mycket Hoyzer Boyz när du är sittande ordförande?
– Tanken har alltid varit att ha det så, men kanske jag gör det så bra att de engagerade girlzen inte känner de kan leva upp till det. Eller, vilket jag tror är mer sannolikt, så är det ett samhällsproblem. Att tjejer inte tror de ska eller får ta plats i en styrelse. Där kan vi som förening ta ett större ansvar. Jag hoppas bli utmanad om klubban framöver. Men att det skulle bli väl mycket fokus på Boyz bara för att det är jag som sitter som ordförande nu, nej det vägrar jag ens kommentera, det är bara dravel!

Förutom valet av nygammal styrelse var den stora frågan huruvida herrlaget skulle bli ett officiellt gubblag och spela i oldboys-serierna. Hur kom det sig att ni blev kvar i vanliga seriesystemet?
– Vi valde nästan enhälligt på stämman att spela kvar i det vanliga seriesystemet och resultaten de senaste två åren gör nog att vi på inget sätt kan argumentera för att vi borde vara kvar i division 6. Hur vi resonerade? Jo, absolut så är ju lejonparten av våra spelare äldre än gränsen för old boyz men det finns några spelare vi tycker väldigt mycket om som vi hade fått lämna ute i kylan, och det är inte det Hoyzer jag vill vara ordförande för. Nu provar vi spela i en lägre division och fokuserar fullt på att vinna den.

Tror du att det kan leda till splittring inom laget, eller att ni rentav förlorar spelare som hellre spelat oldboys?
-Nja, jag vet att det var ett flertal spelare som önskade sig bort från division 6 och såg old boyz serien som det enda alternativet. Men jag är övertygad om att dom kommer ge det här en chans och dessutom tycka det är kul.