Torsdagar blir gula dagar

Korpens preliminära serieindelning är ett lika säkert vårtecken som gullviva, pestskråp och backsippa. Med detta står det klart att det är torsdagar som blir veckans gula dag, då både Hoyzer Girlz och Boyz spelar!

Försäsongen är en intensiv period för vart korplag med någon form av självaktning, Hoyzer icke undantaget. Nu vet vi i alla fall var och när lagen spelar sina matcher, samt det något preliminära motståndet. Det senare vet vi kan ändras de närmaste veckorna.

Boyz will be Boyz, vilket var långt ifrån en självklarhet, då många spelare förespråkade en uppgradering till oldboys-serierna. Men då detta innuburit att en del relativt unga spelare hade lämnats utanför truppen valde herrlaget istället, efter omröstning, att låta sig degraderas.

Det gjorde även Hoyzer Girlz, då degradering var det enda alternativet för att kunna fortsätta spela på samma dag. Att mötas upp och dricka öl efter matcherna är fortfarande en del av Svarta Gamens själ och det som gör klubben till en klubb.

Hoyzer Girlz fortsätter ändå att spela sina matcher på Västboda BP, fast nu i division 3 där en del bekanta lag står som motståndare. Noterbart är att serien i nuläget består sex lag, vilket i så fall betyder trippelmöten mellan lagen över femton omgångar. Motståndare är TT United, BBK IFK Haninge, BKVV och Grödinge SK.

Hoyzer Boyz flyttar efter många år på gröna linjen till Fruängen, närmare bestämt Mälarhöjdens IP, för spel i division 9. Senast Hoyzer Boyz spelade i Fruängen blev det serieseger och stamhaket då hette Karlavagnen.

Det var 2008. Idag har Karlavagnen för länge sedan bommat igen och Hoyzer Boyz upphört att vara ett topplag. Återstår att se hur man står sig emot Lokomotiv Fruängen, Branca BoIS, FC Jinnah Botkyrka, Manglarna FC, FC Solgård, Precis Digital och Gabbes Garçons.

Serieindelningen är som sagt fortfarande preliminär. Redaktionen lär få anledning att återkomma då serierna är helt spikade!