Spelarkris i Hoyzer Boyz?

Med knappt tre veckor till seriepremiär råder fortfarande stor osäkerhet kring Hoyzer Boyz trupp och vilka som ska representera Svarta Gamens herrar 2022. När vi pratar med några av förgrundsfigurerna i laget går åsikterna isär om huruvida det är något som ordnar sig eller kris.

Efter fjolårets jumboplacering rådde stort konsensus i Hoyzer Boyz om att något var tvunget att hända. Många sneglade på oldboysserierna, andra på frivillig degradering djupare ner i seriesystemet. Efter intern debatt och en omröstning stod det klart att det blev det senare, av den enkla anledningen att laget inte ville exkludera några av de yngre spelare som eventuellt ville representera Hoyzer Boyz.

Ändå verkar det vara svårt att sätta truppen inför årets seriesäsong. Vi har pratat med klubbens ordförande, samt herrlagets sportchef och lagkapten om hur de ser på lagbildningen inför den annalkande seriepremiären. Ordförande John Hollingworth avfärdar alla orosmoln, men är samtidigt öppen för nyförvärv.
– Hoyzer Boyz är i full gång med lagbygget, och stommen är klar. Vi har dessutom några på väg tillbaka från föräldraledighet som jag hoppas kan bidra med en hel del. Sammantaget är jag inte ett dugg orolig utan ser fram emot säsongen med hopp om något riktigt bra. Jämfört med de senaste två åren så är det inte svårt.

– Vi är alltid öppna för spelare som är Hoyzerkompatibla. Jag har jobbat in ett riktigt klassförvärv till hösten och har några fler tentakler ute på marknaden. Men samtidigt tror jag på den trupp vi har. Så vi kommer inte ta in kreti o pleti bara för sakens skull. Visst, vi skulle må bra av lite mer speed, främst i backlinjen och kanske någon mer bolltrygg och stabil pjäs på mitten. Men det finns de typerna i truppen redan. Förutom speed i backlinjen kanske.

Sportchefen Björnar Berger är lite inne på samma spår:
– Laget känns lite försiktig än. Vi hoppas på en del nygamla spelare och därutöver tittar vi på tre nya spelare som har signalerat att dom vill vara med. Annars är det några spelare som vi hade med i fjol som har varit rätt så tysta. Just nu är vi lite för få, men jag tror det kommer ordna sig. Vi lär behöva minst en till defensiv spelare i truppen. Vi är alltid öppna för spelare som kan spela och träna, och som gillar att hänga med oss. Och gärna gillar öl. Truppen är som sagt lite tunn just nu, men jag tror det löser sig.

Till skillnad från ordföranden och sportchefen är lagkaptenen Carlis Fridlund desto mer orolig när han får frågan om hur lagbygget ser ut.
– Såhär nära säsongsstart brukar vi ha ganska klart med vilka som ska spela, men i år har vi knappt ett fullt lag. Sen har vi ett lite oroande skadeläge på några av de som är klara, så hade vi haft premiär nästa vecka hade det varit kris på riktigt. Men jag litar på att det jobbas för fullt på att få ihop en konkurrenskraftig trupp.

Ordförande Hollingworth manar ändå till lugn.
– Nu låter det ju på dig som om truppen är osäker, det är den inte. Den är bara inte formaliserad på något papper än. Det är en jäkla skillnad. Övriga förbereder ligger i fas. Vi har löst träningsanläggning, Hoyzer bar kommer bli påfylld rejält inom kort och övriga detaljer löser vi på uppstuds. Vi kommer jobba stenhårt för en Hoyzer cup till hösten. Jag vet också att det finns långt gångna planer på träningsläger och jag är övertygad om att fler kul nyheter kommer.

Den femte maj är det seriepremiär. Där och då kommer frågan om Hoyzer Boyz lagbygge att ställas på sin spets.