Oscar matchhjälte då Hoyzer Boyz vann

Det var dags att ta revansch från förlusten i serieöppningen då Hoyzer Boyz torsdag kväll intog Mälarhöjdens IP. För motståndet stod Lokomotiv Fruängen, som vann sin första match rätt så komfortabelt.

Med fyra av dom mest rutinerade spelare borta från matchspel med olika skador såg det länge ut att bli en väldigt tunn matchtrupp, men med sena anmälningar från ett par spelare löste det sig. De halta och lytta gubbarna tog självklart plats i publiken, tillsammans med Hoyzer Girlz som kom direkt från en 2-1-vinst.

Stämningen var god, sportdrycken flödade och allt var upplagt för en riktig batalj. Hoyzer började dock lite osäkert, där Lokomotiv snabbt fick en målchans och tog initiativet. Men Hoyzer kämpade och höll undan i öppningsminuterna. Dock hade man svårt att hålla i bollen då motståndarna pressade högt, men det gav Gamens gäng möjligheterna att kontra.

Motståndet hade tillika bastanta men inte så snabba backar som snabbt började få problem då de ställdes mot Kevin Aldaya, Danne Bäckström och Oscar Preinitz. Det var på en kontring som den första av många omdiskuterade situationer uppstod. Danne tar sig runt en back i straffområdet med bollen under kontroll och faller. Straff! ropar Hoyzer. Filmning, säger domaren. Därefter ökar Hoyzer intensiteten i försvarsjobbet, det blir fler dueller och Lokomotiven står för flera småfula tacklingar, men ingen som domaren tycker sig se.

Då Danne först blir rejält fasthållen och sen nedtacklad utan att domaren vill ge frispark, brister tålamodet för mittfältaren som tar en diskussion med domaren, något som slutar i gult och nästan rött kort. Men i princip det första som händer efter att Hoyzer blivit en mindre på planen, är att Oscar sätter fart med bollen, blåser förbi Lokomotivs backar och från snål vinkel snyggt sätter bollen i mål.

Hoyzer Boyz firar i vanlig ordning som om det vore VM-final. Resten av utvisningsminuterna kämpar Gamens gäng för att hålla nollan och målvakt Ivan Alushkin står i vägen för det som kommer igenom ett fortfarande lite osynkat Hoyzerförsvar. Tyvärr fick Rickard Björk, som spelade en av sina bättre matcher i Hoyzertröjan, lämna planen med en knäskada, men med ett mål i ryggen kunde Hoyzer parkera bussen sista minuten av både utvisningen och halvleken.

Pausen blev i vanlig ordning en blandning av pepp, taktiska justeringar och uppmaningar om att passa boll och kämpa på. Andra halvlek fortsatte i samma spår, med hög press från Lokomotiv som hade mest boll med dåligt utförda avslut respektive giftiga kontringar från Hoyzer. Dock är det tydligt hur Hoyzers spelskickliga backar, som stadigt bryter och snabbt kan spela upp bollen till anfallet, ställer till det för motståndet som börjar få lite jobbigt att orka med i hemjobbet. Å andra sidan har Hoyzer svårt att hålla boll och har stundtals väldigt långt mellan lagdelarna.

Då Hoyzer oväntat får sin första frispark i matchen, något man i publiken hade tappat hopp om att få se, lyftes bollen in mot Kevin, som får en kraftig knuff av målvakten. Fjolårets bäste skyttekung i Hoyzer Boyz, väljer att ge tillbaks, vilket är det som får domaren att blåsa. Etter en längre diskussion kommer domaren fram till att det är gult kort till både Lokomotiv-målvakt och Kevin, men även en straff till dom gulsvarta som förvaltas av Danne.

I underläge med två mål, börjar frustrationen visa sig hos Lokomotiven. De har trots allt haft övertag i spelet och flera riktigt stora målchanser. Spelet hårdnar, det blir efterslängare och tonen blir hetsig mellan lagen och från publiken. Domaren ingriper bara sporadiskt och låter matchen glida ur händerna. När Paulo blir kapad bakifrån av en trött och irriterad motståndare, halar domaren dock fram kortleken igen. Ett gult kort delas ut och stämningen på planen vittnar om att det fort kan bli några till.

Kvällens sista mål står matchens lirare Oscar för då han placerar bollen in i mål från långt håll på en offensiv målvakt. Efter det är matchen i princip över. Hoyzer Boyz säkrar till slut årets första seger. Åter firas det som om det var ett större mästerskap som just tagits hem. Lagen tog sig efter matchen ett prat och man lämnade planen med en god min. Hoyzer fortsatte segersfesten på Parma, före detta stamhaken Karlavagnen. Det är ju inte varje halvår man får med sig en vinst!