Ineffektiviteten satte krokben för Hoyzer

På ett regnigt Mälarhöjdens IP lyckades Hoyzer Boyz inte följa upp förra veckans vinst med en ny viktoria. Det blev istället en snöplig uddamålsförlust i den jämna drabbningen mot IFK Lasås.

Inför matchen hamnade mycket av fokus på den prekära skadesituationen i Hoyzer Boyz, där nästan halva truppen står på skadelistan. Det märktes också på matchtempot att båda lagen hade ont om avbytare, där Hoyzer Boyz visade tålamod och att man ville spela passningsorienterad fotboll genom längre anfall. IFK Lasås försökte spela rakare på mål, ofta med lite chansartade långbollar som bara enstaka gånger ledde till några riktiga farligheter.

Hoyzer hade med lite bättre skärpa kunnat få med sig både en och tre poäng, för det saknades sannerligen inte chanser. Förra veckans tvåmålskytt Oscar Preinitz skapade mängder med lägen både för sig själv och andra, men fick inte riktigt till avsluten.
– Idag gick alla skott rakt på målvakten, konstaterade Oscar missnöjt efter matchen.

Istället var det motståndarna som visade på effektivitet när lägena väl uppstod. Framför allt lyckades Hoyzer inte få fatt i IFK Lasås Soran Khayti. Från sin högerytterposition var han inblandad i motståndarnas samtliga fullträffar och var också den som avgjorde med sitt 3-2 mål.

Trots förlusten var inte allt mörker. Glädjande förutom det stundtals fina spelet, var att Hoyzers bägge mål gjordes av de två debutanterna Pontus Fall och Alex Rodfelt. Dessutom drog laget för tredje matchen på raken storpublik som trivdes trots vårregnet. Nu väntar landslagsuppehåll innan Svarta Gamens herrar ställs mot tabelljumbon Precis Digital.