Tuff lottning för Hoyzer

På onsdag begår Hoyzer seriepremiär med sin nya mixlagssatsning. Det lär däremot inte bli en enkel match; när serieindelningen kom stod det klart att Hoyzer kommer att spela i division ett.

Vädergudarna har varit lynniga de senaste månaderna, men ett bestående vårtecken är som alltid när Korpens serieindelning och spelprogram kommer. Nästa vecka startar äntligen serierna och för Hoyzers del innebär det första året som klubben spelar i mixklassen utomhus.

Det kan tyckas att ett nystartat lag ska börja försiktigt, men inte Hoyzer minsann. Svarta Gamens Sportklubb tilldelas grönt kort och dundrar raka vägen upp i division 1. Där får man visserligen sällskap av ett par andra lag som också går lite under radarn. Mörka hästar, som man brukar säga i engelskspråkiga länder. Men vi har ändå kollat lite på motståndarna i serien för att spekulera i vad Hoyzer kan ställas inför för utmaningar.

Både förra och förrförra säsongens seriesegrare och tvåor återfinns i serien: Skicka BK och FC Blomman. Skicka BK är ett mixlag med en imponerande historik, om än inte i närheten av Hoyzers. Laget bildades 2010 och har sedan dess tillbringat mycket tid i Korpens högsta serie och lyckades ifjol försvara serieguldet från säsongen 2021.

FC Blomman lär således vara revanschsugna efter att två säsonger på raken skuggat seriesegrarna. Sedan flera år återfinns även Södra United i mixlagens förstadivision, där de prenumererat på platserna strax bakom Skicka och Blomman. Således får FC Blomman och Södra United ses som huvudutmanare till seriesegern även i år.

Men det finns som sagt ett par lag som inte gjort så stora avtryck i fotbollshistorien eller Korpens seriespel, men ändå på olika vis berör. Om du tycker det är läskigt att gå till tandläkaren och bävar för tandhygienistens sadism lär Käftis United bli något av en rysare. Karolinska Institutets utbildningar inom dessa brutala hantverk utgör stommen av laget som gör sitt första år i högsta serien.

Hoyzers premiärmotståndare Microsoft Fotboll är svåra att säga nåt om. Okända och samtidigt välkända, om än inte för fotboll. Men om Bill Gates står bakom klubben lär de sitta på Korpens största spelarbudget, vilket såklart är oroväckande och synnerligen ohoyzerskt.

För att återknyta till de inledande spekulationerna får ändå Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer ses som det mest oskrivna kortet, trots att klubben gör sitt nittonde år i Korpen. Det var länge sedan Hoyzers mixlag spelade seriespel, den gången inomhus och med ytterst varierande resultat.

Mot bakgrund av detta ser förstadivisionen ut att bli en tuff blandning av hårt pressade favoriter, mörka hästar och hungriga svarta gamar. Återstår att se om detta är dödens grupp…