Knapp förlust i premiären

Så fick Hoyzer äntligen, en vecka senare än de konkurrerande lagen, begå seriepremiär. Kanske var det en delförklaring till att ett motståndarna Käftis United utan premiärnerver kunde studsa tillbaks efter förra veckans storlförlust mot Skicka BK. Här är Hoyzerbacken Bjørnar Bergers iakttagelser från matchen.

Det var en perfekt kväll för fotboll då Hoyzer äntligen fick sin säsongspremiär i mixserien div 1 södra. Solen hade värmt hela dagen och den relativt tidiga matchstarten bjöd på båda bra temperatur och möjligheter för ett besök på stamhaken Mickel Räv efteråt.

Då spelande lagledare Tara Svensson hade lämnat återbud för att gå på popkonsert, var det lite frågor om truppen skulle få ihop tillräckligt många tjejer. Dock var det inte grund för oro, truppen var i princip fulltalig. Killarna var lite många, så SGSK Hoyzers styrelseordförande John Hollingworth klev åt sidan och tog rollen som lagpappa och supporter. Även trotjänaren Johan Wikström sköt upp sin efterlängtade comeback.

Då detta av Hoyzers första mixmatch utomhus i Korpen och laget inte haft mer än några få träningar att förbereda sig på, var det lite diskussion om hur vi skulle lösa taktik, disponering av spelare och byten. Med ett gäng offensivt lagda tjejer, blev det till att vi delade upp i att tjejerna fick sköta målgörande och killarna fick ta hand om försvaret.

Matchen rullade igång, och det blev rätt snabbt tydligt att dom lite yngre motståndarna inte bara var lite snabbare i fötterna, men även var mer samspelade. Hoyzer var lite trevande och försiktiga i början, även om man klarade av att rulla bollen när man väl fick tag på den. Tyvärr blev man ofta lite långa i defensiven, och med ett motstånd som låg högt med många spelare, blev det en del målchanser, där Hoyzers rutinerade målvakt Ivan Alushkin fick visa upp sig.

Det var en kombination av ett utsträckt Hoyzer, ett osynkat försvar och en snygg vändning som skapade matchens första mål. Motståndarforwarden mötte djupt, vände bort mittfältet och med försvaret lite för brett fick han springa rakt mot mål, ensam, och sen placera in 1-0. Även om målet hängde i luften var det lite motigt för dom gula och svarta, då man inte riktig hade haft riktig vassa målchanser. Matchbilden blev den samma, och första hälften slutade utan några fler mål.

I pausen blev det konstaterat att på den otroligt korta planen, var det farligt att bli för långa, och att vi måtte justera pressen och ligga lägre, för sen kontra. Man luftade igen idéen om tre backar, men det var lite för knapert med tid att ställa om helt. Andra hälften blev riktig jämn. Ett mer kompakt Hoyzer skapade chanser, och hade flera stora möjligheter, men en bra målvakt hos Käftis fick klorna på det mesta.

Åt andra hållet var det färre målchanser än i första, dock spelades det fram några riktig vassa möjligheter. Matchen avslutades med en slutforcering från Svarta gamens lag, som flög i anfall med snabba kontringar. Ozan Kizil blev flyttad upp i anfall från central mitt och tillsammans med Leonor Adelmann skapade dom ett par riktig vassa möjligheter.

Tyvärr var buren stängd i den änden av planen och matchen slutade 1-0, med ett euforiskt Käftis United och lite besviket Hoyzer. Dock blev man snabbt eniga om att som en första match var det inte så illa, och med lite bättre samspel och träningar kan det blir riktig bra. Sen blev det i vanlig ordning diskuterat taktik, politik och relationer på Mickel Räv.