Veckans match uppskjuten

Efter förra veckans försmädliga uddamålsförlust var revaschlusten stor inför veckans match mot FC Blomman. Nu får Hoyzer vänta ytterligare på årets första poäng då den matchen skjuts på framtiden.

Säsongen har inte börjat särskilt bra för Hoyzer. Först drabbades serien av ett avhopp som innebar att Hoyzer fick stå över premiäromgången. Förra veckan spelades således första matchen där Svarta Gamens lag föll med 0-1. Tanken var att studsa tillbaks direkt denna vecka. Nu blir inte heller denna veckas match av. Eller rättare sagt, den är uppskjuten på obestämd framtid.

I slutet av förra veckan inkom en förfrågan från FC Blommans lagledning om att flytta matchen, då de pga jobbresa hade problem att få ihop ett lag. Hoyzerledningen ska ha gått med på flytt ifall den kunde bekräftas innan den gångna helgen, vilket alltså inte skedde. Först idag måndag ska motståndarna ha kunnat bekräfta att Korpen godkänt matchflytten.

Således blev beslutet upp till styrelsen som hade att välja mellan att spela matchen vid ett senare tillfälle eller ta en komfortabel WO-seger utan att ställa skorna på plastgräset. Beslutet togs att godta matchflytt och premiera spel framför resultat. Ovanligt sportsligt för att vara Hoyzer och kanske ett beslut som inte är helt okontroversiellt. Å andra sidan har säsongen redan stympats ner med anledning av det sena avhoppet och det är oftast roligare med fotbollsmatcher än med gratispoäng. Istället får Svarta Gamens lag vässa formen ytterligare inför nästa veckas möte med Södra United.

Nytt speldatum för matchen mellan Hoyzer och FC Blomman är i skrivande stund inte satt.