Kärt återseende för Fernlund

När Hoyzer på onsdag möter seriefavoriterna Skicka BK dyker ett bekant ansikte upp, dock i fel tröja. Anna Fernlund har sina korpfotbollsrötter i det hoyzerska gruset och ser fram emot att få möta laget som fortfarande ligger henne varmt om hjärtat.

En gång i tiden var hon en kvickfotad och fruktad målskytt i Hoyzer Girlz. Numera har har Anna Fernlund familj tillsammans med Hoyzerlegendaren Mikael ”Michelle” Edgren och står på onsdag på motsatta sidan mittlinjen då Hoyzer ställs mot seriefavoriterna Skicka BK. Vi ville såklart höra hur det känns att möta sin gamla klubb.

– Det är superspännande att få möta Hoyzer, min moderklubb i Stockholm som fortfarande har en stor plats i mitt hjärta. Ser fram emot en bra kamp, men också en hel del nostalgi. Eftersom hela min familj är sprungen ur Hoyzer så kan jag och Skicka inte räkna med någon support där. Michelle och barnen hälsar att de kommer vara på plats och att de givetvis kommer hålla på Hoyzer.

– För mig har Hoyzer aldrig varit bara ett lag, utan mer en livstil. Många långa timmar på Långholmens grusplan med klassisk grusfotboll, alltid med någon sponsor av en öl eller två som avslutning. Hoyzer Cup, klistrande av egna ölettiketter, efter-matchen-häng på Mickel Räv, träningsläger på min hemmaplan i Örebro och framför allt en massa häng med ett härligt gäng!

Vad kan du berätta om Skicka BK, laget du representerar idag?

– Säsongen då Skicka slutade med träningar så gick de obesegrade samt vann sommarcupen. Nu går vi under principen less is more, Även Skicka BK har under åren genomfört ett träningsläger med 50 % fest samt 50 % fotboll och kan även avslöja att laget har en egen låt! Sök på Youtube efter ”Skicka BK-style”. Som relativt ny i Skicka BK så skulle jag säga att styrkan i laget framförallt är att vi har väldigt roligt på planen såväl som utanför. Ett riktigt starkt gäng!

Skicka BK är ju numera ett etablerat topplag och regerande mästare i division 1. Finns det något som talar emot att ni försvarar guldet även i år?

– Att Blomman nyligen slog oss, vår första förlust utomhus sedan september 2021, skulle ju kunna betyda något – men förmodligen inte. Hybrisnivån är tillbaka efter förra matchens seger mot Södra United så utgångsläget är att fortsätta i samma anda. Årets 5-lagserie verkar dock otroligt jämn så som det har sett ut hittills där alla verkar kunna slå alla. När Blomman spelar sin bästa fotboll är dom otroligt bra. Frågan är hur ofta dom har tänkt spela sin bästa fotboll. Inga raka svar här inte.

Vad tror du vi får se för match på onsdag?

– Ett Hoyzer som tidigt parkerar mixbussen långt ner på egen planhalva vilket gör det svårt för våra löptokiga yttrar att ta sig fram, varpå vi måste börja dribbla och det är det ingen som kan. Förmodligen en jämn och trevlig match.

Vad kommer att avgöra matchen?

Det finns ett vapen som är starkare än alla andra inom mixfotbollen och som oftast är den variabeln som avgör matcherna. I Skicka har vi kallat lag som kan det här för ”true mix”. Av erfarenhet skulle jag säga att Hoyzer också har det, men det återstår att se.