Uddamålsförlust mot serieledarna

Hoyzer ställdes på onsdagskvällen mot regerande mästarna Skicka BK med före detta Hoyzer Girlz-spelaren Anna Fernlund. Det blev en jämn tillställning där seriefavoriterna visade klass och rutin i andra halvlek då de kunde avgöra till sin fördel.

Storpublik besökta Västboda IP denna vackra vårafton, tillika sista kväll i månaden maj. För Hoyzer var det blott den tredje matchen i mixlagsserien där laget jagar sin första trepoängare. Efter att rättskipare Jalil Shojaei blåst igång matchen är det lite av den orutinen som lyser igenom. Hoyzerspelarna har svårt att hitta varandra och tappar lite för lätt och ofta boll på egen planhalva. Niclas Josefsson får göra en svettig räddning vid sin första stolpe redan efter ett par minuter och utöver det är det nära att Skicka kommer igenom Hoyzers försvar ett par gånger.

Ju mer tiden lider desto bättre fungerar det hoyzerska samspelet, vilket vi inte minst får se prov på då Pontus Östlund får en kontroll på bollen djupt ner på Skickas planhalva. Passningen från vänster sitter perfekt på Helena Malm som resolut styr in ledningsmålet under stort jubel från publik och medspelare. Skicka BK fortsätter att ställa frågor till Hoyzers defensiv, men de gulsvarta är nu inne i matchen och sticker allt oftare upp i kontringar, dock utan att få till avsluten.

Men så uppstår ett läge som påminner om det Hoyzer förvaltade några minuter tidigare. En Skickaspelare får fri yta och en massa tid på den hoyzerska högerflanken och kan ohotad mota in ett inspel mot bortre stolpen där en gröntröjad medspelare sprungit sig fri och kan styra in bollen i mål. De gulsvarta har en bra period efter kvitteringen, där Skickas målvakt får göra ett par bra räddningar, men 1-1 står sig in i halvtid.

Andra halvleken fortsätter på inslagen väg med böljande spel, men successivt mattas Hoyzer, anfallen och bollinnehavet blir kortare och motståndarna får alltmer att säga till om. Skicka visar på sina kvaliteter med bra samspel och kombinationer, där Hoyzerspelarna får jaga mycket utan att få kontroll på bollen. Läget blir än mer prekärt då lagkapten Carlis Fridlund får syna det gula kortet efter en kapning och Hoyzer får spela fem av de återstående sju minuterna med en spelare mindre på plan. Niclas gör en kanonräddning på den efterföljande frisparken men Skicka parkerar nu helt på de gulsvartas planhalva.

Likt ett power-play rullas bollen mellan motståndarna och när Hoyzer sjunker för lågt och inte hinner upp för att täcka bort bollhållare, rasslar det till i nätet bakom Niclas. 2-1 till Skicka BK som fortsätter kontrollera matchen. När Hoyzer väl blir fulltaliga är det för kort om tid för att få till någon kvalitet i slutforceringen och det är närmare 3-1 än en kvittering. Vid slutsignalen är bedrövelsen bland Hoyzerspelarna uppenbar. Större delen av matchen var mycket jämn och stundtals välspelad, men Skicka BK visade på rutin och bättre samspelthet när det som bäst behövdes.

Trots förlusten visade Hoyzer att man kan hålla jämna steg med regerande mästarna och att laget med mer tid tillsammans och mer slipad taktik kommer att växa. För nog kändes det inte som en match mellan tabelljumbon och serieledarna. Även om det var den fjärde spelomgången saknar Hoyzer en hängmatch mot FC Blomman, som ligger precis före Svarta Gamens sportklubb i den haltande tabellen. Nästa vecka är det återigen Hoyzers tur att stå över en omgång, vilket innebär att man kommer ha två matcher mindre spelade än lagen över strecket.