Slaget om Södermalm

Gråväder, gråkläder, grus och makadam. Förutsättningarna för Slaget om Södermalm är satta. Andrea Doria vs Hoyzer Boyz. HHSC uppmanar den åttonde spelaren att infinna sig. Skeppet ska sättas i sank av Grusets svarta gam!

Gruset är alltid gråare på andra sidan brukar det heta. Avundsjuka blickar har den senaste tiden kastats mot Hoyzer Boyz och dess holistiska livssyn. Vem som helst kan spela fotboll, men att väva in filosofi, mysticism, gastronomi, dietik, musicerande och för grusmattan helt nyskapande taktik är bara ett lag förunnat. Och jag tror ni kan gissa vilket lag vi syftar på.

Inte för att tronpretendenter saknas. Ett lag som håller fanan uppe – om än inte i gamklass – är Andrea Doria. Ett lag enligt rykten befolkat av c-kändisar och s.k. söderstekare. Om detta tänker HHSC inte uttala sig. Den riktiga kampen utspelas på gruset, på ståplats samt på diverse maltutskänkningsställen i söderort. Nu ska alltså dessa två giganter mötas för första – och kanske sista – gången då Andrea Doria nästa säsong inlemmas i det s.k. ”riktiga” seriesystemet.

Favoritskapet ligger tämligen tungt på Andrea Dorias axlar då deras fotbollskunnande är på en nivå som Hoyzer Boyz ännu inte riktigt kan matcha. Å andra sidan ska matchen spelas på det ärligaste och manligaste av underlag Stockholm har att erbjuda: makadamiserat grågrus. Vidare är det sjumannaplan som gäller, ett format som Hoyzer Boyz behärskar väl.

Dietisten låter från ett regntungt Rotterdam meddela att het glögg, alternativt fickljummet brännvin är att rekommendera både spelare och fans. Till detta lättare tilltugg i form av Pommes pinnes eller annan processad potatisprodukt.

HHSC uppmanar såväl organiserade fans som intresserad allmänhet att sluta upp vid Pålsundsvallen på Långholmen nu på lördag 13.00. Evenemanget har alla möjligheter att bli en klassisk match som det kommer talas om i flera veckor efteråt.

Med Gamen mot seger!