Uppflytt i sikte för Hoyzer Girlz

Utomhussäsongen lider dock mot sitt slut, men i Hoyzer Girlz är man fast beslutna om att avrunda på bästa möjliga vis. På ett höstigt och vindpinat Kärrtorp ställs man denna afton mot The Balls, som fortfarande har en liten chans att gå om Hoyzer Girlz i seriens täta slutspurt.

Förutsättningarna var tydliga inför matchen. Seger var ett måste för att ha andraplatsen i egna händer. Lagkapten Anneli Lindgren uttrycker inför matchstarten en viss oro över matchnerverna och att man liksom herrlaget Hoyzer Boyz ska visa sig vara ”lite sämre när det gäller.”

När domaren blåser igång matchen är det dock de gultröjade Hoyzertjejerna som tar tag i taktpinnen tämligen omgående och i den kraftiga motvinden skapar ett visst tryck mot motståndarmålet. Spelövertaget utmynnar dock inte i några mål, men känslan i halvtid är ändå att det borde lossna för Hoyzer.

Maria Holmgren i en av många närkamper

Ikväll saknar man dock sin bäste målskytt Anna Fernlund, som innan en trist knäskada legat bakom de flesta strutar laget mäktat med. Men det märks att Hoyzer Girlz är inne i ett stim av självförtroende, vilket också präglar inledningen av andra halvlek. Emelie Dawrin och Sofia Mukka har varsitt kanonläge där de på egen hand bryter in framför mål, men utan att lyckas få till avsluten.

Måljublet låter dock inte vänta på sig. Ett Hoyzeranfall skapar rejäl oreda framför The Balls mål, bollen lösgör sig ur klungan av spelare och når Emelie Dawrin som distinkt trycker in ledningsmålet. Stor glädje i Hoyzer Girlz, inte minst från Anneli som springer laget runt och delar ut kramar till lagkamraterna. Men motståndarna reser sig efter målet, tar över bollinnehavet och lyckas för första gången etablera längre spelsekvenser på offensiv planhalva, dock utan att ställa Lollo i Hoyzermålet på några svårare prov.

Emelie gratuleras efter det som visar sig vara segermålet

Hoyzer Girlz spelar uppoffrande och närkampsspelet är stundtals tufft utan att för den delen bli fult, även om Helena Malm tittar långt efter en motspelare som ännu en gång gått hårt in på kropp utan att ens titta på bollen. The Balls inser att tiden håller på att rinna ifrån dem och mäktar med en slutforcering, men de gulkläddas defensiv är urstark, samtidigt som motståndarna har förtvivlat svårt att ta avslut i tid då lägena väl uppstår. Hoyzer Girlz kan spela av matchen och då domaren blåser av har man tagit en för toppstriden mycket viktig uddamålsseger.

– Oerhört skönt och extra roligt att få göra mål två matcher i rad också. Vi andra kliver fram nu när vi inte kan förlita oss på att vår ordinarie målskytt Anna ska göra jobbet åt oss, säger matchvinnaren Emeli Dawrin med ett brett leende. Stämningen är efter matchen hög i den lilla samlade Hoyzertruppen. Man pratar om matchen, tabellen, närkamperna och chanserna, samtidigt som Anneli bjuder laget på kanelbullar. Inte blir det sämre av att Andrea Doria tar en tidig tvåmålsledning mot toppkonkurrenterna Flamingos. En förlust för dessa innebär att Girlzen klarar sig med en poäng i sista omgången, men Anneli vill inte att Hoyzer Girlz ska spela på andras resultat.
– Efter en seger i en kul match känns det som att resten av veckan blir mycket roligare. Men idag har jag haft lite svårt att koncentrera mig på jobbet. Det blir ofta så på matchdagar, säger hon innan hon och de andra tjejerna beger sig genom höstdunklet mot tunnelbanan.