Självmålsfest då Hoyzer Girlz kryssade

Det svänger om Hoyzer Girlz! För hur kan man annars beskriva ett lag som tar en stabil 2-0-ledning utan att göra mål, för att sedan tappa till oavgjort 2-2 med ett magplask. This is Hoyzer Girlz!

Tisdagens match mot Vega FC på Västboda hade alla förutsättning att bli en framgångssaga. God stämning, taggade och vältränade spelare, sommarvärme, kyld öl som väntade och två trogna supportrar!

Spelet var också mycket bättre än i premiärmatchen och Hoyzer Girlz kom äntligen över mittlinjen och hade mer offensiv. Första halvan av matchen dominerade Girlzen men fick aldrig till skotten på mål!

När Sofia Hietala som gjorde sin premiärmatch slog en perfekt inspark mot motståndarnas mål lyckades hon valla in bollen på en motståndare. Endast någon minut av matchen hade gått och Girlzen var i ledning. Hybrisen vidtog.

Resten av första halvlek spelades stabilt med några farliga målsituationer som kvällens målvakt Daniela Diaz räddade med bravur.

I andra halvlek drev Hoyzer Girlz mittmitt Karin Meiton själv diagonalt över planen och drämde till ett kraftigt inlägg och vallade på sätt in bollen i mål på motståndarnas back. 2-0 till Hoyzer Girlz utan att någon av spelarna varit den sista att nudda bollen innan den gått in i mål.

Man kunde lätt tro att detta var en ny taktik av nye Kapten Bergman. Men det kan vända lätt i Hoyzer Girlz matcher, från toppen till botten på bara några få minuter. En hörna som snöpligt studsade in i målet la sordin på stämningen och spelet kollapsade. Efter några lösa passningar framför mål knyckte en Vega spelare bollen och trippade in i mål och kvitterade 2-2.

Girlzen hittade åter spelformen och kämpade in i det sista, men resultatet förblev 2-2 och ett poäng till Hoyzer.

Det var en match som innehöll det mesta; glädje, hybris, kollaps, blåmärken, svett och en blåtira. Nästa vecka hoppas vi på en trepoängare för Hoyzer Girlz!

Tara Svensson