Nattsvart för Hoyzer Boyz

Det var ett renodlat bottenmöte där Hoyzer Boyz hoppades på poäng mot nästjumbon Diamond Dogs. Ett hopp som slocknade fort för ett Hoyzer som inte kom upp i några högre höjder.

Känslan inför tisdagskvällens match var att det var nu eller aldrig om Hoyzer Boyz ska slippa nesan att gå rent den här säsongen. I negativ bemärkelse, såklart. Var det något av de återstående motståndarna som borde vara möjliga att stjäla samtliga pinnar av skulle det vara just Diamond Dogs, som tagit tre av sina fem poäng inför matchen mot just Hoyzer, i ett vårmöte som slutade med 0-1-förlust.

Dessvärre börjar det liksom i de flesta matcher den här säsongen riktigt illa. Hoyzer agerar stirrigt och lyckas inte få tag i bollen. Motståndarna får fast bollen på den gulsvarta planhalvan, där Hoyzerspelarna mest agerar statister. Ledningsmålet kommer också via en nicktouch på en frispark, där Hoyzerförsvaret tittar på. Ett par minuter senare är det dags igen och även denna gång får Diamond Dogs-spelaren nicka in bollen i lugn och ro.

Efter 2-0-målet mattas anstormningen av något och Hoyzer tillåts hålla lite mer boll, men det tycks i det närmaste omöjligt för de gulsvarta att omsätta detta i riktiga målchanser. Oftast fastnar försöken redan på mittfältet eller som djupledsbollar som rinner ut över kortlinjen. Diamond Dogs är däremot fortsatt giftiga i sina offensiva räder, men nu är Hoyzers försvarslinje mer alert, inte minst genom en sen förstärkning av Thomas ”Kulan” Kullander, som på det hela gjorde en lovande säsongsdebut.

Tvåmålsunderläget står sig in i andra halvlek där Hoyzer Boyz försöker att hota utan att komma till mer än nästan-farligt-lägen. Närmast är Micke Ek med en nick som trots att den går en meter över ribban i alla fall är det närmaste ett avslut mot mål så långt. Ofta slås en passning för mycket och de gånger någon försöker ta ett avslut fastnar det antingen på närmaste motståndarspelare eller missar målet med stor marginal.

Om motståndarmålvakten har en extremt lugn kväll kan detsamma inte sägas om Hoyzers målvaktsvikarie Carlis Fridlund som har en hektisk kväll, men har spikat igen efter de tidiga målen. Det blir helt enkelt inga fler mål i matchen. Inte så konstigt i Hoyzers fall, eftersom man inte mäktar med ett endaste avslut på mål. Istället blir det ytterligare en förlust i den långa raden av nederlag och denna afton gav man sig inte ens chansen. Symptomatiskt nog släcktes belysningen tämligen omgående efter att laget samlat ihop bollarna. Nattsvart!

Nej, det här var inte någon av Hoyzer Boyz bättre insatser denna säsong, även en förlust kan innebära en bra laginsats. Om det nu går att relativisera förluster – de flesta Hoyzerspelare skulle säkert vara nöjda med en seger utan skönlir. Men det är en sådan säsong där inget faller på plats, väldigt lite kommer gratis och där det känns som att en förbannelse ligger över Gubbängens plastgräs.

Med förlusten ”säkrade” Hoyzer Boyz jumboplatsen. Nu återstår två omgångar av årets utomhussäsong, där laget innan avslutningen mot FC Söderort möter obesegrade serieledarna FC Bollrullarna, som vid vinst säkrar sin tredje raka serieseger på lika många försök. Oddsen på att Hoyzer Boyz ska sabba kalaset är förmodligen skyhöga.