Hoyzer inkasserade första nollpoängaren

En match med två ansikten slutade den här gången i moll för Gamens Gäng. Trots Hoyzersk ledning i halvtid kunde HMG vinna med övertygande 4-1.

Rubrikerna skvallrade om skadekris i Hoyzer Boyz och till skillnad mot i förra matchen skulle olyckskorparna få rätt. Hoyzer orkade inte andra halvlek med alldeles för många ordinarie borta och spelare som fick vikariera på fel positioner. Annars hade det kunnat bli en trevlig kväll för de gultröjade. Inför matchen presenterades ett nyförvärv i form av Micke Wiman, en talangfull mittfältare som kommer att bli en tillgång för laget då matchtempot sätter sig. Den nye presenterade sig omgående med ett par vassa skott innan han skarvar en boll till Ola som i en rörig situation lyckas forcera bollen in i det grönsvarta lagets kasse.

Därefter fortsätter Hoyzer att spela kontrollerat. HMG skapar inga särskilt vassa chanser samtidigt som Hoyzer har ett par riktigt bra lägen signerade Sinan och Ola. Mot slutet av halvleken märks det att HMG börjar komma in i sitt spel, hitta varandra i uppspelen och med sin snabbhet slita sig från sina bevakare vid ett par tillfällen. Halvtid visar ändå på uddamålsöverläge för Hoyzer Boyz.

I andra halvlek höjer HMG tempot, samtidigt som tröttheten gör sig alltmer påmind i de fåtaliga Hoyzerleden. Kvitteringen kommer också symtomatiskt i ett läge där HMG fyller på med mycket folk framåt samtidigt som mittfältarna inte jobbar hem ordentligt. Trots det ser det först ut som att faran är över, men de grönsvarta lyckas till sist pilla in bollen otagbart bakom Jonas i Hoyzermålet.

Hoyzer misströstar inte utan sticker upp i ett anfall där Ola rycker på kanten ensam mot en försvarare och med två gula i boxen. Tyvärr lyckas HMG-backen bryta och i den snabba spelvändningen sitter bollen på nytt. Hoyzer försöker lyfta mycket folk och slå långa bollar och skapar ett par halvchanser. Men forceringen straffar sig i matchens slutskede med ytterligare ett par mål som inte hade kommit till ifall det inte vore för den gulsvarta chansningen.

Besvikelsen i Hoyzerspelarnas ansikten efter slutsignalen gick inte att ta miste på. Med ordinarie lag hade det kunnat sluta på ett helt annat vis. HMG fick alltmer nytta av sin snabbhet, teknik, fler avbytare och bättre kondition. De gula kämpade väl, men det blev till slut alltför uppenbart att de inte orkade stå emot de snabba ynglingarna. Fler avbytare, mer konditionsträning och rätt spelare på rätt plats är receptet för att återta den gulsvarta äran, närmast i det klassiska derbyt mot Erasure om två veckor.