Hoyzer föll på mållinjen i cupen

Gruppspelet beredde inga svårigheter för de gultröjade. Jonnyboys slogs tillbaks med 3-1 innan man spöade självaste Barcelona med 5-2. Det stora dramat utspelade sig så i semifinalen. Motståndare var ett gäng stabbiga fotbollshuliganer som valt en svårtydd förkortning som namn. Dom var trevliga utanför plan men fula i munnen på plan, så vi hade berett oss på en tuff match med mycket kamp.

Bollen rullade vägrade dock att rulla Hoyzers väg. En motståndare tacklades hårt utanför Hoyzers straffområde och domaren blåste av spelet för frispark. Bollen rullade dock i mål, varpå domaren bestämde sig för att godkänna målet med hänvisning till att han gav fördel i situationen. I min regelbok står det att en avblåsning stoppar eller sätter igång spelet och att fördel ska tecknas utan att blåsa i pipan. Oflytet stannade inte med det. Jonas ska plocka ner ett högt inlägg men får solen i ansiktet och missar bollen helt så den kan forceras i mål och underläge 0-2 är ett faktum.

I andra halvlek tar Hoyzerpojkarna sig i kragen, springer mer och fyller på med mycket folk i de allt längre anfallen. Men tiden går utan att bolleländet vill in i motståndarkassen. Motståndarna börjar att maska och spelavbrotten blir allt längre då de gång på gång slår ut bollen från arenan. Men med blott fyra minuter kvar blir det nerv i matchen. Ola gör sitt 6:e mål för dagen och Hoyzer börjar jakten på kvitteringen. Bollen slås gång på gång undan av motståndarna och loppet verkar kört, då Jon efter ett snyggt iscensatt Hoyzeranfall drar till ett skott strax utanför straffområdet. Målvakten lämnar retur som snappas upp av Ola som retfullt enkelt dribblar av målvakten och rullar bollen i mål med matchens sista spark.

Orminge Cup tillämpar straffläggning direkt vid oavgjort resultat och det faller på Hoyzers lott att inleda straffdramatiken. Ola sätter sin straff, men motståndarna är lika obevekliga från fem meter. Efter att Björnar slagit sin boll i stolpen och Carlis illa placerade skott räddats, samtidigt som Jonas varit chanslös på sina straffar ligger Hoyzer åter under med två mål och två straffar per lag kvar att slå. Men nerverna spökar för motståndarna som missar sina återstående samtidigt som Hasse och Jonny sätter sina.

Semifinalen kommer alltså att avgöras på straffläggningens motsvarighet till sudden death. Hoyzerspelarna ställer upp som ett enat lag vid mittplan och sätter första straffen liksom antagonisternas straffskytt. Jon rullar in en välplacerad straff i det tomma hörnet efter att målvakten har chansat och Jonas ställer upp sig på mållinjen efter att ha varit framme och stört motståndaren med att inspektera att bollen ligger på straffpunkten. En lång ansats, ett hårt tillslag, men bollen susar strax utanför högra stolpen och dramat är avgjort och Hoyzer Boyz är i sin första cupfinal.

Finalen är inte mycket att orda om. Hoyzer förmår inte motivera sig efter det nervdallrande straffdramat och förlorar mot ett bättre lag med 1-4. Jonas räddar laget i första halvlek med ett par kvalificerade räddningar och trots en bättre andra halvlek är Hoyzer aldrig riktigt nära att komma in i matchen. Hade det inte varit för motståndarnas storspelande målvakt hade det kunnat bli lite mer spännande, men en andraplacering i Orminge Cup är inte fy skam och en heldags cupspel gav nyttig träning inför det fortsatta seriespelet.