Inför omstarten: Robert Bäckström

Intervjuerna med Hoyzerprofiler fortsätter med bara dagar kvar till omstarten av serien. Idag möter vi en av lagets veteraner, nummer tre Robert Bäckström, som ger sin syn på säsongens forntid och framtid.

Vad tycker du om prestationerna hittills den här säsongen, både vad gäller din egen insats och lagets?
– Nääee, jag tycker vi gör det bra. Vi måste i och för sig lyfta vår lägstaambition och våga spela vårt eget spel över hela planen. Jag skulle dessutom vilja slå ett slag för fler gemensamma spelvändningar på mittplan.

Vad har du för målsättning inför fortsättningen av 2007?
– Nääee, jag tycker jag gör det bra hitintills, jag måste lyfta min lägstanivå något och våga ta för mig mer i positionsspelet på bortre delen av plan. Men överlag så tycker jag att det mesta är tack vare vårt lagspel och det är svårt att lyfta fram några individuella prestationer.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
– Nääee, jag e väl en bra allroundkille som gärna tar en för laget, men med en låg lägsta position. Jag är ofta med i kantspelet och på de höga omställningarna från innerposition då motståndarna forecheckar aggressivt. Dessutom har jag en grym backhand.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
– Nääee, det blir väl mycket Mix Megapol och på helgerna äter jag gärna en Taco eller två.

Vad är mest minnesvärt från säsong såhär långt?
– Nääee, det är väl när vi har fått igång vårt eget sätt att tänka på plan, kommit loss ur hörnsituationerna och vågat sparka bollen riktigt hårt

Hur har du behållit formen under sommaruppehållet?
– Nääee, det är väl de vanliga. Man kör ju lite när man kommer åt, sträcker sig en gång till så att säga, kanske inte tar med sig allting i första vändan. Man är helt enkelt inte rädd för att ge det där lilla extra.

Något som måste bli bättre fortsättningsvis?
Nääee, det är väl alltid bra att ha en målsättning men jag tycker väl vi gör det bra så här långt, vi vågar vara oss själva på plan och spela ut hela vårt register. Dessutom har vi många nyckelspelare som har utvecklats i alla riktningar något enormt och jag tror framtiden kan ha mycket att erbjuda för det här laget.

Hur slutar derbyt mot ärkerivalen Erasure?
Nääee, det finns ju inga dåliga lag på den här nivån. Jag tror att det är fel att prata om brödgäng mm. Det som avgör är vilket lag som vill mest när läget kommer, och då gäller det bara att vara fokuserad och vara först in i varje situation.

Namn: Robert Bäckström
Nummer: 3
Position: Back
Ålder: 31 år
Längd: 180 cm
Matchvikt: 80 kg
Säsonger i HB: 3