Hoyzers största seger någonsin

Måndagen den 13/8 skulle bjuda på nystart i serien och en förväntad klang & jubelföreställning för Hoyzer Boyz. Seger blev det, noterbart med de största segersiffrorna i Hoyzers historia. Matchen slutade 5-0, på walkover.

Redan flera timmar innan avspark var matchen avgjord. Hoyzer vann en förödande tråkig pappersseger mot FC Åsgarn 2.0 efter att motståndarna varit tvungna att lämna WO pga en influensaepidemi i truppen. Ett Hoyzer Boyz som varit laddat till tänderna inför nypremiären behövde inte ens ställa in skorna på gruset. Kaptenen vittnar om frustrationen:

– Vi har ju sett fram emot nystarten och det här returmötet hela sommaren. Nu blev det ju lite antiklimax. Men det är viktigt att försöka få någon form av utlopp för laddningen, annars kan det baktända. Förslagsvis springer man idioten i en timme eller tar ett par löpningar uppför Hammarbybacken eller nåt annat sluttande sopberg. Nu blir det istället till att fokusera på nästa måndags möte med BK Bolltrollers.

Men trots allt kan spelare och fans glädjas åt tre poäng, 5-0 och ett tillfälligt minskat avstånd till topplagen. Lagets mittfältsterrier Ogge Hallberg konstaterar kort:
– En mycket hoyzersk seger.