Inför Smekt Sune vs Hoyzer Boyz

På måndagskvällen är det prestigefylld returmatch mellan två lag som kämpar om platserna i mittens rike. Hoyzer Boyz åkte på en rejäl näsbränna i senaste matchen medan Smekt Sune tog en meriterande seger mot på pappret bättre motstånd. Allt tyder på en jämn match med mycket kamp, en tanke som delas av Hoyzers lagkapten Carlis Fridlund.

Vårmötet lagen emellan var en enkelriktad historia där Hoyzer Boyz vann tämligen komfortabelt med 4-0. Kaptenen är dock beredd på att returen kan bjuda på bättre motstånd:

– Vi spelade i samma division som Smekt Sune förra året också och vet att dom har en tendens att göra starka höstsäsonger. Det är ett svårbedömt lag som är väldigt beroende av ett par riktigt duktiga spelare som vi får se upp med.

Hoyzer inkasserade höstens första nollpoängare mot HMG i förra omgången, en match där man stundtals fick se sig själva utspelade av de snabba ynglingarna. Men det är inget som ska betyda något inför måndagsmatchen:

– Deras seger var helt rättvis, men vi var ärligt talat ganska usla. Vi kollapsar som lag efter en lyckad inledning och tappar både spel, ork och humör. Jag skulle säga att få eller inga spelare gjorde sitt jobb med godkänt resultat och vi har pratat i laget om varför vi underpresterade så i positionsspelet. Chansen för att det upprepas är minimal. Det vi ändå tar med oss är att vi gjorde tre mål och hade en bra period i början av matchen. Spelar vi så i 40 minuter plus tillägg är vi extremt svårslagna även mot bättre motstånd.

I förra matchen saknades lagets kanske viktigaste spelare, målvakten Jonas Jacobsson. Förhoppningsvis är han tillbaks och redo för spel imorgon.

– Trots att vi har en bred trupp är vi sårbara för skador på nyckelspelare. Jonas är ohotad i målet och svår att ersätta. Förhoppningsvis är han spelklar och laddad imorgon – det kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Annars är det största orosmomentet den lindriga hjärnskakning Hoyzers striker Ola Wiklander misstänks ha ådragit sig på lördagsträningen efter en hård duell med mittfältsmotorn Hasse Håkansson. Gamens gäng håller säkert tummarna för att han känner sig kry tills morgondagens urladdning.

– Det är alltid tråkigt när spelare skadar sig på träning, men samtidigt visar det att vi ger järnet och är laddade. Matchen imorgon (läs måndag) kommer säkert bjuda på mycket kamp, så det krävs att vi är på tårna och presterar bra och uppoffrande spel.