Hoyzer Boyz presenterar Carlis Fridlund

Vi fortsätter artikelserien om Hoyzer Boyz trupp inför seriestarten. Idag presenterar vi Carlis Fridlund, lagkapten och härförare i Gamens gäng.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
Följsam, kampvillig och med skaplig blick för spelet. Har börjat hitta målet men har väl inget direkt kanonskott. Springer tills jag stupar, reser mig och springer lite till. Är aldrig helt nöjd med mig själv om jag inte är helt slut och har blodiga skrubbsår efter en match.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Försöker vika tid till mina intressen; film, musik, foto, vänner, öl, fotboll. Frilansar som fotograf, samt gör en massa datarelaterade jobb.

Vad var mest minnesvärt från föregående säsong?
Dubbelmötet med Erasure. Det första pga publikstödet, det andra för det sportsliga resultatet. Och så den nästan osannolika säsongsavslutningen med utnämnande till Årets lag, Hoyzer fest, samt kampsegern mot Andrea Doria.

Vad är du mest nöjd med vad gäller din egen prestation den gångna säsongen?
Att jag börjat hitta målet och bättrat på konditionen jämfört med tidigare säsonger. Annars är det mest den kollektiva insatsen jag är nöjd med både på och vid sidan om plan, vad min roll i detta nu kan tänkas vara.

Vad har du för målsättning inför säsongen 2008?
Att bli bättre, starkare och slita hårdare än någonsin, vilket jag är övertygad att jag kommer bli om jag slipper de skador som hämmat mig tidigare. Som lag är jag redan på förhand övertygad om att vi kommer göra vår bästa säsong i klubbens historia. Det ska bli ett sant nöje att leda Hoyzer Boyz på gruset.

Hur är formen inför säsongen?
Helt ok. Jag har liksom många andra i truppen haft lite problem med förkylningar, vilket hållit mig borta från ett par träningar. Å andra sidan har vi aldrig tränat såhär mycket såhär tidigt på året. Vi kommer vara starka och samspelta när säsongen sparkar igång.

Kaptenen utanför stamhaket Karlavagnen

Något som måste bli bättre i år?
Som sagt – jag ska vara bättre på allt i år. Laget och organisationen som helhet också. Och jag hoppas detsamma gäller stödet från våra fantastiska supporters.

Hur slutar derbyna mot ärkerivalen Erasure?
Det brukar bli spelmässigt jämna tillställningar med små marginaler, vilket vi oftast har förlorat på. Men i år kommer de inte ha en chans.

Namn: Carlis Fridlund
Nummer: 7
Position: Yttermittfältare
Ålder: 34 år
Längd: ca 182 cm
Matchvikt: ca 78 kg
Säsonger i HB: Tredje