Hoyzer Boyz presenterar Mikael Edgren

Lagets nummer 12 Mikael Edgren kom till Hoyzer Boyz då transferfönstret öppnade föregående sommar. Han visade sig snart vara precis den förstärkning i backlinjen man hoppats på och har blivit en favorit bland fansen med sitt på gränsen till vårdslöst uppoffrande spel.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
Gänglig back som mer än gärna skrubbar benen mot gruset. Jag har ingen fantastisk teknik, är förvånansvärt dålig på att nicka och jag spelar ibland med för hög ambition när jag borde fatta enklare beslut men jag har en enorm kampvilja, är hyfsat snabb och vill gärna tro att jag har goda taktiska kunskaper.

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Jobbar som systemutvecklare. Större delen av min fritid ägnas åt idel öldrickande och att se på fotboll.

Vad var mest minnesvärt från föregående säsong?
Att börja i laget måste jag väl säga. Jag klev ju in mitt i säsongen och blev minst sagt överväldigad av lagets inställning och vad Hoyzer Boyz står för. Klubbens ideal är som en förhöjning av mina egna.

Vad är du mest nöjd med vad gäller din egen prestation den gångna säsongen?
Att jag fick spela regelbundet förstås. Men som spets måste det vara att jag höjde mitt spel i de två större matcherna mot Erasure och Andrea Doria.

Vad har du för målsättning inför säsongen 2008?
Att bli säkrare och lugnare i mitt spel med boll samt förbättra min kondition. Vad gällande min förhoppning för lagets prestationer så tycker jag det ser minst sagt ljust ut. När jag började i laget kändes den taktiska idén något svajig och inte helt fastställd – känslan inför kommande säsong är att vi hittat vårt spel och med de starka nyförvärv som gjorts tror jag vi kan få ett succéår resultatmässigt.

Hur är formen inför säsongen?
Hemsk, tyvärr. Jag har inte tränat tillräckligt och försöker gottgöra det med större alkoholintag, men tyvärr så har det inte visat någon effekt än. Konditionen måste förbättras avsevärt likväl som att bollovanan är påtaglig.

Micke som vi är van att se honom, festandes med supportrarna

Något som måste bli bättre i år?
Som sagt: kondition och bollkontroll. Ska även jobba på huvudspelet för att kunna nyttja min forceringsvilja även i luftrummet.

Hur slutar derbyna mot ärkerivalen Erasure?
Vi vinner. Vår klubbkänsla är mycket starkare och vi har förbättrat alla aspekter av vårt spel inför säsongen.

Namn: Mikael Edgren
Nummer: 12
Position: Back
Ålder: 24 år
Längd: 191 cm
Matchvikt: 84 kg
Säsonger i HB: Andra