Våra ärade motståndare

Seriestart nästa vecka och Korpen maskar som vanligt med spelprogrammen. Men Hoyzer Boyz spioner har gjort sitt bästa för att ge oss en försmak på årets motståndare. Noterbart är, sett till tidigare serieresultat, att Hoyzer kan få finna sig i den något ovana positionen som seriefavoriter.

Countryside Alliance hade vi lite kontakt med i början av förra säsongen. Liksom Hoyzer Boyz är det ett lag som till stor del består av inflyttade, och som åtminstone inledningsvis förra säsongen var mycket ambitiösa i aktiviteterna kring gruset. Deras uppförstorad självbild renderade också i en då välförtjänt titel som Veckans lag, innan de tycks ha säckat ihop fullkomligt. Dessutom har de också Södermalms makadamstinna grusplaner som centrum i verksamheten, vilket bäddar för derbykänslor. CA kom näst sist i div 13 förra säsongen. De tycks ha tillgång till en bred trupp, dock något ojämn. Osäkert vad status är idag efter deras något oväntade mediala stagnation. Hemsida

Bajen Fans har man ju hört talas om, men mest på läktarna för landets mest sönderkramade lag. Laget spelade i samma division som CA men kom en placering bättre, dvs sjua. Enligt YBÄs hemsida: ”Ett av de sämre lag som vi mötte förra året, vass mittfältare vid namn Pedro.” Hemsida

I serien återfinns två ungdomslag från Älvsjö som liksom vi har Långbro som hemmagrus: Young Boys Älvsjö och FiumeLago. Vi gillar som bekant inte smärta ungdomar med gymnasieraska ben utan respekt för oss äldre. Klubbarna tycks redan ha en relation till varandra baserad på vänskapligt hat och allmänt grabbig jargong.

Young Boys Älvsjö är enligt CA:s hemsida ett gäng snabba och konditionsstarka postgymnasister. Dock placerade det inte dom bättre än på en 6:e plats i div 13. Mer läsning på deras hemsida där det de bl a skriver “Hoyzer Boyz – Nytt okänt gäng för oss […] Hoyzer Boyz är på pappret en lätt motståndare då de slutade näst sist i div. 12 förra året men sedan vet man ju förstås inte hur den serien såg ut.” Säger mer om deras bristfälliga scouting än om något annat.

FiumeLago är som sagt YBÄ:s huvudkonkurrenter och har vart framme och ordvitats – FiumeLago betyder nämligen ÄlvSjö på italienska. Nystartad ung klubb i dubbel bemärkelse, utan tidigare meriter. ”Klubben gör premiär i fotbollens finrum, korpen, säsongen 2008 och siktar högt. Med en bred (?) och mycket kompetent trupp finns det goda möjligheter till att uppnå målet…” förkunnar de på hemsidan.

FC Stolpskott spelade förra året i div 15, tog en blygsam 7:e plats, men återfinns alltså detta år i vår division. Skulle faktiskt från början ha spelat i div 10, men flyttades ner på egen begäran. Har seriens gulligaste slogan “Sötast i Söderort”, men vi får inte låta oss luras av det oskyldiga yttre och de rosa matchtröjorna. Vi måste kunna tända till också mot lag som har självdistans i överkant, så att säga. Finns mycket att läsa på deras hemsida.

Södermalms Sportsällskap kom förra året trea i div 18. Inte mycket mer info om dessa…

Hawkins Crew är svårt att säga mer om än att de kom sjua i division 16 förra året, efter att ett lag blivit diskvalificerat.

FC Vantör hittar jag inget om över huvud taget. Nystartad klubb?

I sportslig och hybrismättad hoyzersk anda kanske vi ska presentera oss för våra motståndare: Vi är Hoyzer Boyz, Svarta Gamens lag. Vi är ett gäng skäggiga akademiker (och annat patrask) med en medelålder kring 30 som gillar öl, grus och stökig rock. En del av oss gillar fotboll också. Detta är fjärde året i Korpen och även om vi har tagit bottenplaceringar varje år har vi presterat bättre i en högre division för varje år.

Tabellen från föregående säsong ljuger en aning eftersom jumbolaget utgick under hösten och ersattes av ett lag som normalt spelar i division 3, vilket gjorde sluttabellen minst sagt skev för oss som var tvungna att möta ett lag från en toppsierie istället för att få gratispoäng på WO som de flesta av våra konkurrenter i mittskiktet.

Våra största meriter är annars att ha vunnit stora silvret i Ormingekuppen, samt att ha tagit hem den historiska första titeln som Årets lag här på Grusplan. Inför säsongen har vi behållit stommen av laget men också värvat klokt. Men i sann kommunistisk planekonomisk anda är det först nästa år vi ska vara på topp. Vi följer vår femårsplan på vår grusplan.

Vi byter gärna intervjuer, synpunkter och annat material med andra lags hemsideredaktioner. Bara att höra av sig!