Hoyzers Kapten: ”Vi måste bli bättre på att använda skydd”

Med anledning av antalet skador i samband med träning känner sig Hoyzer Boyz lagkapten Carlis Fridlund tvungen att vädja till sina klubbkamrater om vikten av att använda skydd. Fotboll är en fråga om att ge och ta, närkamper en del av vardagen också på träningar. För att alla ska tycka att det är kul är det varje spelares plikt att se till att minimera skador på sig själv snarare än på någon annan.

Under tisdagsträningen var så olyckan framme igen. Den här gången var det Daniel Sannum som åkte på smällen i en för övrigt schysst närkamp och blir borta på obestämd tid. Skadan hade förmodligen kunnat bli lindrigare om Sannum använt skydd. Det är tyvärr inte första gången någon i Hoyzer skadar sig på träning; det är mycket vanligare än skador under match. Nämnde spelare är heller inte ensam om att slarva med att sätta på skydd med ursäkten att det “bara” är träning. Det är varken manligt eller tufft att säga nej till skydd – det är bara dumt!

Sannum sänker sin motspelare brutalt – lyckligtvis bar båda skydd

I en korpklubb av Hoyzers kaliber ska man vara medveten om att ens skada inte bara drabbar en själv utan hela lagkroppen. Att använda skydd är därför självklart. Också dina medspelares prestationer blir lidande om de är tvungna att hålla igen på träning därför att du inte använder skydd. Visst – många spelare tycker att det är skönare att spela utan skydd, men man måste också ta hänsyn till den andra parten som också vill kunna gå in i man-man-situationer utan stor risk för att hamna i en skadesituation.

Kaptenen är trött på skadeeländet

Närkampsspelet blir lidande och i slutändan leder det till slitningar i klubben då vissa spelare saknar den träning som krävs för att prestera maximalt när det väl gäller. Tänk på att när du väl får en smäll bara för att du är oskyddad är det inte bar din egen hälsa som tar skada utan balansen i hela laget.

Ola Wiklander tar en flygtur utan benskydd – Kapten håller igen

Att vara med i ett fotbollslag är ett sorts monogamt förhållande – man förväntas vara trogen klubben och vad den står för. Därför var det tämligen mitt i prick när någon i truppen noterade att Hans Håkanssons skada under inomhusträning(!) med ett annat lag(!) var att jämföra med att få en könssjukdom för att ens partner har vänstrat. Skärpning Hoyzers – använd alltid skydd!