Straffdrama ger Hoyzer Girlz sin första seger

Ett hårt kämpande Hoyzer Girlz vann måndagens match mot IFK Tumba Ladies och får välförtjänt sina första segerpoäng. En dramatisk straffsituation kom att avgöra matchens utgång

Med exakt sju spelare inledde Hoyzer Girlz måndagkvällens match mot IFK Tumba Ladies. Missförstånd om matchtiden och några förseningar gjorde att man först trodde att man skulle få spela utan byten denna vackra vårkväll. Det var dock inget som oroade gamarna utan man gick in för matchen som vanligt och strax därefter anslöt sig även de försenade till flocken.

Motståndarlaget visade sig vara ett rätt så fult gäng, i många bemärkelser; fula tacklingar, engelskt tal, bristande inre skönhet och dessutom en manlig tränare gav laget ett osympatiskt intryck.

Direkt efter startsignal visade gamarna att de var på hugget och spelade rejäl fotboll i form av bra positions- och passningsspel samt en hoyzersk vilja att göra mål. Mittfältet jobbade hårt för att föra upp bollen och skapade många fina chanser. Det var vid ett av dessa uppspel som Jennie gick fri mot mål och blev öppet knuffad i ryggen och Hoyzer Girlzs första straffsituation var ett faktum. Medan domaren räknade avståndet gjorde Hedvig sig redo för detta historiska ögonblick. Jublet visade inga gränser när Hedvig sekunderna efter sätter ett hårt, välplacerat skott i vänster kryss.

Vid andra halvlek visar gamarna att de inte på något vis är nöjda utan kämpar hårt i både anfall och försvar. Backlinjens Johanna och Mia var imponerande i sitt försvarspel och Mia gjorde ikväll en kanonmatch på både huvud och fötter. Stort cred till Sofia i mål som inte bara placerar sig rätt utan också visar stor laganda och stöttar laget med positiva utrop. Vera visade återigen sina dribblingstalanger och kämpade hårt, kanske hårdast, under matchen. Mittfältets ”Lill-Anna” är som vanligt en spelare att räkna med och stoppar motståndarna vid flera anfall och Jenny Holmberg skjuter fina insparkar som skapar möjligheter.

Vid några tillfällen har Tumba Ladies stora möjligheter att kvittera men bollen stryker varje gång förbi stolpen. Taskig bollkontroll eller bara dålig karma? Hoyzer Girlzs bryr sig inte och vinner välförtjänt med 0-1.