Dags för Gruscupen

Ikväll möts Hoyzer Boyz och Kantarellerna i Gruscupens första omgång, ett prestigeladdat möte mellan två lag som har sina största meriter utanför gruset. Kantarellerna rakade hem Täbys inomhusturnering och Hoyzer blev som bekant årets lag 2007, dock knappast för det spel man prestrerade. Så tro inte att Hoyzer väntar sig någon stillsam kantarellplockning. Det kommer bli kamp och man saknar dessutom många ordinarie spelare.

Spelschemat har varit lite vanskligt vilket inneburit att Hoyzer Boyz bara hunnit med två matcher i seriespelet. Glädjande nog har det burit frukt i form av två rättvisa vinster och ovanligt god målskörd. Mer oroväckande är då att många ordinarie spelare saknas i den trupp som mönstrar Hagsätras grus sent ikväll.

Framåt får man klara sig utan lagets målkung Ola Wiklander. Emil Bertz som är mest naturlig som ersättare klev av lördagens träning efter känningar i ljumskarna och har dessutom haft problem med en fot. Mittfältet har färre vakanser även om mittfältsmotorn Hans Håkansson och Tony Eriksson är långtidsskadad, samt Mikael Wiman och Carlis Fridlund har problem med ben respektive svullen fot.

I försvaret saknas givna Daniel Sannum, Jonny Wiederholm och Kristoffer Kearsley. Micke Ek klev dock in bredvid Micke Edgren och gjorde en helgjuten insats i sin årsdebut mot FC Vantör och det finns andra i laget som tidigare fyllt upp vakanser i backlinjen. Niclas Josefsson är som alltid given i målet, i synnerhet som andrekeepern Kim Aho är långtidsskadad (känns mönstret igen?)

Det är svårare att säga något om Kantarellerna och vilken form de har. Scoutrapporter skvallrar om att de ska spela med en form av flexibel trebackslinje för att säkra bakåt i väntan på att motståndarna ska tröttna. Sedan växla till ett mer offensivt spel. Om det är en taktik som faller i gott grus ikväll återstår att se.

Hoyzer kommer självklart att hämmas av de många vakanserna i laget, samt det faktum att kvällens match krockar med både allsvenskan och Hoyzer Girlz seriematch mot topplaget Sega Råttorna, vilket förmodligen kan reducera det annars massiva supporterstödet. Å andra sidan har man visat på god form och truppen är så pass bred att man borde kunna klara sig utan ett gäng nyckelspelare, även om det bär emot att ändra i ett vinnande lag. Den som lever får se så det är bara att försöka hålla sig vid liv tills slutsignalen kring tioknycket ikväll!

Hoyzer Boyz Vs Kantarellerna 21.15, Mån den 12 maj Hagsätra IP Plan 2