Ny storslagen triumf för Hoyzer Boyz

Kvällens motståndare Bajen Fans är seriens särklassiga jumbolag med blott en poäng inspelad under hela våren. Ändå kommer de undan med en hedersam 5-0-förlust mot serieledarna Hoyzer Boyz. Detta efter att ha gjort det enda taktiskt riktiga och lämnat walkover – därav den tidiga matchrapporten. En ny viktoria för obesegrade Hoyzer, den här gången utan att behöva ställa skorna på gruset eller malten på värmning.

Turerna var många inför kvällens match mot Bajen Fans. Hammarbyarna i Hoyzer visade på dubbla känslor inför att möta supporterklubbens eget lag, medan de flesta andra gnuggade händerna lite extra. Dock stod det tidigt klart att det inte var säkert att matchen skulle bli av över huvud taget. Bajens trupp visade på bristande lagmoral och tänkte prioritera att resa ner och glo på EM. Därför erbjöd de Hoyzer Boyz att matchen inte skulle spelas utan att man på förhand skulle låta den skrivas till oavgjort 1-1.

När Hoyzerspelarna samlat sig efter diverse föraktfulla fnysningar och skrattattacken avvisade man skambudet och förklarade att man helst inte ens ville nöja sig med WO eftersom det här var en sådan match där man ville dryga ut målskillnaden gentemot huvudkonkurrenterna Countryside Alliance. Därefter följde en lång tystnad i ärendet innan domaren efter senaste matchen klargjorde att Bajen inte skulle dyka upp till fajten mot Hoyzer. Gamens gäng svarade att man själva tänkte dyka upp och fira medelst målgester, ärovarv, vågen och segeröl oavsett om det blev match eller walkover.

Tystnad igen tills ett raspigt meddelande från en ”Harry” på Korpenkansliet nådde General Managern torsdag morgon. Där sades kort och gott att matchen var ”inställd” utan detaljer huruvida det innebar att den skjutits upp eller att Bajen Fans kastat in handduken. På Hoyzersk manér präglad av misstänksamhet och vana vid justitiemord försökte sålunda Hoyzerledningen nå ansvariga på kansliet för att utröna om detta bara var en bluff från konkurrenternas sida; ett tafatt försök att diskreditera Hoyzer Boyz. Slutligen nådde man per telefon en person på Korpenkansliet som inte hade hört något om walkover, men skulle återkomma så snart han kollat upp det.

Vild segerglädje i Hoyzer Boyz

Efter att ha väntat på helspänn kom så det slutgiltiga beskedet – Bajen Fans lämnar walkover, vilket nog kan sägas vara det bästa de kunde göra, EM eller ej. ”En oerhört skön och viktig seger, även om resultatet kanske var en aning i underkant” säger en anonym källa nära klubbledningen. Men vi på Grusplansredaktionen liksom flera av spelarna i truppen beklagade sig ändå. Triumf och ”målfest” i vårsäsongens sista match, men smolk i bägaren att inte få springa av sig överskottsenergin och dryga ut målskillnaden ytterligare.

Hoyzer Boyz blir historiska i sin egen historieskrivning genom att för första gången någonsin ta sig igenom en vårsäsong obesegrade. Nu måste Countryside Alliance vinna med mer än fem mål i kvällens match mot FC Stolpskott för att med bättre målskillnad överta serieledningen från Hoyzer över sommaruppehållet. Nu går man in i sommarträning tills 14 augusti då Svarta Gamens lag möter topplaget FiumeLago.