Skadeläget inför omstarten

Det är inte enbart spelarflykten åt penningstarka aktörer västerut som fått Hoyzerledningen att öppna för eventuella nyförvärv inför höstsäsongen. Skadesituationen ser minst sagt bekymmersam ut och framför allt defensivt har det sett tunt ut. Vi rapporterar om de senaste förvecklingarna kring skadeläget i Svarta Gamens lag.

Vi har tidigare rapporterat om att Hoyzer inför höstsäsongen med största sannolikhet går miste om två viktiga spelare i Klas Jonsson och Micke Edgren. Nya klubbadresser i Norge respektive England lockar, men det är mer än detta som gör truppen aningens osäker inför seriens omstart om en vecka. Skadeläget har varit en tragikomisk förljetång i Hoyzer Boyz. Många frågetecken måste rätas ut kring vilken trupp som ska ställas på gruset mot toppkonkurrenten FiumeLago om en vecka.

Vi har tidigare rapporterat om Micke Ek som ådragit sig allvarliga skador efter ett vådligt fall från sitt eget lägenhetsfönster. Ett spräckt skallben, ben i örat, käke samt nyckelben lär hålla den offensiva backen borta från gruset ett bra tag till. (läs senaste artikeln här)

Daniel Sannum dras fortfarande med den skadade fot han ådrog sig för tre månader sedan på en Hoyzerträning. Smärta, svullnad och vätskeansamlingar i fotleden, samt Sannums motstånd mot att låta en läkare ta itu med skadan har hållit Hoyzer Boyz råskinn från spel. Tillståndet rapporteras dock vara bättre och under onsdagen gjorde han sitt första träningspass med boll. Återstår att se hur foten reagerar på detta.

Jonny Wiederholm hade extrem otur då han vid ett konditionspass under sommaren drabbades av en sträckning i ljumsken. Efter ett par veckors vila kunde han konstatera att sträckningen inte givit med sig och höstsäsongen ser nu osäker ut för Hoyzers reslige backklippa. Jonny har ändå gjort bra ifrån sig på träningar, men har flertalet gånger tvingats kliva av. Ser ändå ut att vara aktuell för kortare inhopp.

Mittfältsmotorn Hans Håkansson har varit på skadelistan rekordlänge. Hasse trasade sönder knät under en träningsmatch inomhus för ett halvår sedan och väntar nu på operation. Det är osäkert hur lång period det kan ta därefter innan Håkansson åter är i matchform och matchvikt.

Mikael Wiman gjorde igår sitt första träningspass med laget sedan sommaruppehållet. Dessvärre kan meddelas att hans gamla problem med benhinnorna håller i sig, vilket gör honom till ett osäkert kort inför omstarten.

Den offensive mittfältaren Tony Eriksson missade hela vårsäsongen pga efterhängsna problem med benen. Han har gjort ett par träningar men konstaterar att han fortfarande har känningar. Det är i skrivande stund osäkert om Eriksson är tillgänglig till omstarten.

Utöver detta kan konstateras att lagets spelskicklige back Kristoffer Kearsley kommer bli pappa under hösten, vilket i viss utsträckning kan påverka hans möjligheter att delta i tränings- och matchspel. Att truppen dessutom är fylld med åldriga, skadebenägna och ständigt halvskadade spelare gör naturligtvis inte saken bättre. Fast det är naturligtvis inte mer än hoyzerskt.