Vilka tar hem Hoyzer Cup?

Lördag den 30 augusti skrivs åter fotbollshistoria. Innehavarna av titeln ”Årets lag” här på Grusplan fortsätter sin hybrisstinna färd mot stjärnorna med arrangemanget Hoyzer Cup, en exklusivare motsvarighet till världsmästerskapen för klubblag, fast på grus förstås.

Det är med stolthet och darr på rösten Hoyzer Boyz bjuder in till världshistoriens första Hoyzer Cup. Arrangörerna mäter sina krafter med andra lag i kamp om ära, berömmelse och fantastiska priser. Avspark kl 13 och platsen är Pålsundsvallen på Långholmen, en snedspark från det gamla fängelset och avrättningsplatsen.

Hoyzer Boyz i bortastället under vårens Europaäventyr

Hoyzer Cup är en miniturnering för 7-mannalag på grus, i sann Hoyzersk anda. Dvs med fokus på kamratskap, öppenhet, glädje, öldrickande, parat med det bästa ur det sportsliga och en vilja att göra sitt bästa på och vid sidan av plan! Detta historiska premiärår är startfältet fyllt med intressanta underdogs på väg uppåt.

Real Estate Hustlers FC är ett gäng brackiga mäklare som införlivar allt det som Hoyzer föraktar. Vräkiga motorfordon, slätrakade överläppar, mäklarbrickor, kotlettfrisyrer, Stureplan och ansade gräsmattor på villatomterna. Men det är samtidigt ett gäng schyssta killar som mött Hoyzer i flertalet träningsmatcher genom åren.

Tunga Vapen misstänks vara ett gäng labila, vapenskramlande, kriminellt belastade individer från Solna. Liksom Hoyzer spelar de till vardags i Korpen, fast i fel serie i fel förort. Deras kvalitet som fotbollspelare är höljt i dunkel, men lär sättas på prov under lördagen.

NNFC – Nomen Nescio Football Club kommer också från norra förorterna och ska enligt uppgift vara ett gäng unga, snabba och tekniska killar som dock inte spelat mycket organiserat tillsammans. Här kommer individuell teknik ställas mot lagmaskiner så som Hoyzer Boyz, vilket kan bli en intressant upplevelse. Klubbnamnet kommer just av att de egentligen inte har något namn. Nomen Nescio betyder som bekant ”jag vet ej namnet”.
Den åtråvärda koppen

Långholmens FC är ett lag med internationell prägel. Från början var det ett gäng britter som gick samman och lät sig tjusas av den svenska varianten av fotboll på grus. Lagets historia är lång och kantad med sportsliga framgångar och en tillväxt som imponerar. I nuläget har de sammanlagt sex lag på herr- och damsidan. Liksom Hoyzer ser de Pålsundsvallen som sitt hemmagrus. Står lite som favoriter till Cupsegern.

Sist men inte minst så Cupens givna mittpunkt Hoyzer Boyz, Svarta Gamens lag. Hoyzer är ett gäng skäggiga akademiker (och annat patrask) med en medelålder kring 30 som gillar öl, grus och stökig rock. En del gillar fotboll också. Detta är fjärde året i Korpen och första året då vi knoppat av oss i systerföreningen Hoyzer Girlz. I nuläget toppar Hoyzer Boyz division 11 söder och vet fortfarande inte hur det känns att förlora en seriematch i år.

Inramningen väntas också den bli typiskt Hoyzersk, med publiktryck, folk- och fotbollsfest. Öl, korv, falafel och merchendiseförsäljning kommer som vanligt finnas att köpa till billiga priser. Långholmen bjuder också på närhet till grönytor och bad. SMHI lovar klart till halvklart väder (iaf inget regn) och nitton grader i luften. Packa picknickfilten och kom för att stötta Svarta Gamens lag! På kvällen bjuds till fest i Hoyzers nya topphemliga högkvarter.

Preliminärt schema för dagen:
12.30 Samling, registrering och lottning av matchordning.
13.00 Avspark gruppspelsmatcher
15.30 Slutspel
17.30 Prisutdelning och avslutning