Hoyzers skadebekymmer fortsätter

Det börjar låta som en dålig ursäkt, men frågan är om något lag i korpen för närvarande är mer skadedrabbat än Hoyzer Boyz. Lagets General Manager kommenterar truppen, skadeläget och försöker ge en förklaring till varför just Svarta Gamens lag är så hårt drabbat.

Hoyzer Boyz skadeproblem har varit en följetång hela säsongen och inget tycks tyda på en förbättring inför kvällens viktiga seriematch mot FC Vantör. Vad värre är att läget tycks gå enligt principen ”en in två ut” – så fort någon spelare förklarar sig spelklar blir minst en annan skadad. Sommarens spelarflykt har också tagit hårt på laget som dock varit snabba med att förstärka. Frågan är dock om man har förstärkt rätt lagdelar. Vi bollar denna frågeställning vidare till Hoyzers General Manager.

Mikael Edgren försvann till England och lagets andra ”engelsman” Kristoffer Kearsley har tagit pappaledigt för resten av säsongen, samtidigt som resterande ordinarie backar dras med skadeproblem. Hur löser ni detta?
– Det är sant att vi kommer sakna både Edgren och Kearsley. Båda är spelskickliga och tuffa backar. Vår resliga Skäggmur (Wiederholm och Sannum, reds anm) har som sagt båda haft problem med skador och det är högst osäkert om någon av dom är tillgängliga för spel ikväll. Deras uppoffrande, på gränsen till brutala, spel är viktigt för balansen i laget. Dessutom är Wiederholm en stor offensiv tillgång med sina inspel och frisparkar. När vi tog in Daniel Ek istället för långtidsskadade backen Micke Ek, var tanken främst att han skulle kunna ta en central mittfältsroll, så vår mest allsidiga spelare Björnar Berger också skulle kunna spela i backlinjen vid behov. Pga det bekymmersamma läget verkar det alltmer se ut som en lösning också på längre sikt.

Inför kvällens seriematch har dessutom en av de andra mittfältare som frekvent vikarierat på backlinjen, Per Levin, lämnat återbud. Vad har ni för andra alternativ bakåt?
– Vi har fler spelare som har viss vana att spela i backlinjen. Däremot tror jag det är viktigt att de får en fast roll i en lagdel under hela matchen. Det är svårare än man tror att med gott resultat flytta ner en ordinarie mittfältare mitt under match.

Efter att Kearsley och Edgren lämnat laget och poängsprutan Klas Jonssons flytt till Norge har ni förstärkt med två offensiva spelare i Johan ”Jocke” Malm och Daniel Ek. Är det inte dags att förstärka backlinjen?
– Som läget är just nu ställs naturligtvis frågan på sin spets, och jag skulle ljuga om jag påstod att vi inte ser över möjligheterna. Men i första hand vill vi naturligtvis få tillbaks våra skadade backar. Det kan också bli frågan om lösningar liknande den med Jocke, där vi tar in spelare på lån med option på förlängning. Lyckligtvis har vi ändå en så pass bred trupp att även så pass allvarliga situationer som vi har just nu går att lösa.

Skadeproblemen tycks ha förföljt Hoyzer hela säsongen. Vad tror du det beror på att just Svarta Gamens lag är så skadedrabbat?
– Man ska ha klart för sig att vår satsning inför säsongen med tidiga vinterträningar också sliter på manskapet. Det blir lite av ett vågspel. Antingen bär det eller brister det. De spelare som klarat sig skadefria är i bättre form än någonsin och då ska man dessutom ha i åtanke att medelåldern i laget ligger runt de 30. Det som oroar nu inför seriens slutspurt är att vi börjar se av mer förslitningsskador som en följd av det hårda matchandet parat med intensiva träningspass.

Hoyzer på ovant underlag under Frihetliga Fotbollscupen

– Man får inte glömma att många spelare utöver ordinarie serien deltagit i heldagarscupper de senaste två helgerna. Som General Manager får jag helt ta på mig ansvaret för de skador som uppstod i samband med en turnering på gräs. Vi är helt enkelt inte byggda för det underlaget. Det är lika ohoyzerskt som alkoholfritt vitt vin och det var oansvarigt av oss i klubbledningen att riskera vår spelartrupps hälsa på det viset.

Tre spelare har som sagt lämnat truppen. Långtidsskador på Micke Ek, Hasse Håkansson, Tony Eriksson, Ogge Hallberg, återbud från Per Levin, Jocke Malm, samt stora frågetecken för Daniel Sannum, Jonny Wiederholm, Niclas Josefsson, Carlis Fridlund och Zeta Enochsson. Får ni ens ihop fullt lag för att försvara serieledningen?
– Fullt lag blir det nog, men kanske inte så mycket mer. Vi kommer kämpa med näbbar och klor som anstår en Hoyzergam. Vi har aldrig behövt lämna walkover och kommer inte göra det ikväll heller.

Hoyzer Boyz vs FC Vantör, kl 20.15, Långbro BP1
(Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen
Linbodavägen/Vantörsvägen.)