Hoyzers skadeföljetång – Veckans episod: ”Bistra domar, glaslirare och könssjukdom”

Ett vingklippt Hoyzer Boyz inkasserade säsongens första nollpoängare i seriespelet förra veckan. Imorron är det tänkt att man ska ta revansch på sig själva mot bottenlaget FC Stolpskott. Men skadeläget ser knappast ljusare ut. Dessutom har fler spelare fått bittra skadebesked från läkarhåll.

Hoyzer Boyz ställde in lördagsträningen för att vila slitna spelare. Tydligen var det inte nog med rehabilitering för de flesta spelare som också hoppade gårdagens träningspass. Av de blott tre deltagande var dessutom både forne skyttekungen Emil Bertz och lagkapten Fridlund tvungna att kliva av tidigt pga känningar av gamla skador. Den siste i trojkan, Daniel Ek, är dessutom inte tillgänglig till torsdagsmatchen. Burväktaren Niclas Josefsson samt lagets nav Bjornar Berger dras båda med skador och vilade för att kunna spela på torsdag.

Av de långtidsskadade tycks det oförändrat för Tony Eriksson, Ogge Hallberg och Daniel Sannum. Därav är det högst oklart om någon av herrarna kan medverka på torsdag. Förra säsongens mittfältsgeneral Hans Håkanssons knäoperation har hittills inte medfört någon som helst förbättring och hans sjukgymnast har t o m kommit med rådet att ställa grusskorna på hyllan för gott. Men Håkansson ger sig inte så lätt och stretar vidare med rehabprogrammet.

Färska nyheter gör gällande att backgiganten Jonny Wiederholm äntligen fått en diagnos för sina ljumskproblem som plågat honom sedan i somras. Utöver en kraftig sträckning i vänster ljumske har Wiederholm drabbats av inflammationer i muskelfästen runt bäckenet på grund av den snedbelastning som uppkommit då han kompenserat för smärtan i ljumsken. Antibiotika och sjukgymnastik beordrat och en beräknad frånvaro från fotbollen i minst två-tre veckor.

Dessutom härjas Hoyzer av diverse höstförkylningar samt ett elakartat fall av herpes i näsan. Berörda spelare Per Levin vill dock helst förbli anonym, vad det nu betyder. Ett litet ljus i mörkret är att Micke Ek, killen som föll ut genom sitt lägenhetsfönster, igår fick positivt besked vid sitt återbesök på Karolinska sjukhuset. Han kommer inom kort ansluta till truppen och beräknas vara åter i träning från kommande helg.