Comeback för Kearsley

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Hoyzer Boyz ställs på torsdag mot lokallaget Young Boys Älvsjö, ett lag man hade oväntat svårt för i våras där segersiffrorna skrevs till 2-0, men där YBÄ både tilldömdes straff och ett numerärt överläge. Om det ska bli vinst igen krävs en fokuserad insats, samt att man lyckas lösa problemet med den värst drabbade lagdelen, dvs backlinjen. Men nu har man fått hjälp från oväntat håll.

För tio dagar sedan blev han farsa och hade pga pappaledigheten sedan tidigare reserverat sig från fortsatt spel för Svarta Gamens lag. Men likväl är det till morgondagens match åter dags för lagets spelskickliga back Kristoffer Kearsley att beträda Långbros grusade matta iklädd Hoyzer Boyz gula hemmatröja med nummer 20. Vi var naturligtvis nyfikna att få höra det senaste från Hoyzers stolta pappa:

Hur har du förberett dig för comebacken i Hoyzers backlinje?
Jag har härdar mig mentalt med nattliga blöjbyten och mediterar mycket, ofta med en korpifierad version av profylax-andning.I övrigt tagit det lugnt och börjat förstå vikten av upp- och ner värmning

Hur har annars det nyliga faderskapet förändrat dig som korpfotbollsspelare?
Bra fråga. Det har givit mig lite perspektiv i tillvaron. Jag har ytterligare en plattform att falla tillbaks på. Jag har fortfarande samma bankande gamhjärta, men om vi mot förmodan, skulle smaka nederlagets bittra kalk så har jag en extra livlina att hämta ny kraft i från. Inte för att jag personligen någonsin upplevt en förlust med Hoyzer. Men på så vis ser jag det som att jag hämtar kraft från faderskapet rakt in i Hoyzer-maskineriet.

Vad tror du vi får se för match mot Young Boys Älvsjö?
Det beror nog på vilken trupp vi mönstrar. Mitt starkaste minne från det tidigare mötet var deras rörliga forwards. Deras långe targetplayer som går under namnet Crouch får vi se upp med.

Just försvarslinjen, den lagdel du spelar i, har varit svårt skadedrabbad den senaste tiden. Hur påverkar det spelet?
Försvaret har varit ramstarkt fram tills den osannolika skadeproblematiken uppstod. Jag tror att vi borde kunna återskapa den grundtryggheten. Om inte är risken stor att mittfältet hamnar för långt ner i banan och detta i sin tur går ut över vårat spel och möjlighet att styra matchen. Om Hoyzers spel låser sig beror det ofta just på att mittfältet blir för defensivt.

Framåt får Hoyzer tillbaks målkungen Ola Wiklander. Är det lösningen på lagets relativa måltorka de senaste matcherna?
Absolut! Med Olas irrationella spelstil kan han ur mitt backperspektiv sysselsätta minst 2 spelare i motståndarlaget. Det bidrar till en högre press för oss och därmed möjlighet att spela mer Hoyzerskt. Om han dessutom gör sitt jobb som målgörare är det självklart en bonus. En målkung ska ju göra mål, eller hur?

Domarfrågan har varit en het potatis under säsongen. Senast fick Hoyzer knappt en frispark med sig under hela matchen trots att den var relativt sönderblåst. Är Hoyzer Boyz för tuffa för korpen?
För att uttrycka mig diplomatiskt kan man väl säga att Hoyzer och domaren har olika fotbollsfilosofi, vilket ger sig uttryck i, för ett Gamhjärta, sanslösa domslut. Men det är som bekant domaren som dömer. Gamar är gjorda för att cirkla i högre luftlager och kan lätt uppfattas som klumpiga innan de fått ordentligt med luft under vingarna. Jag tror att Svarta Gamens synsätt kommer att falla i bättre jord på högre höjd, dvs i högre divisioner.

Slutligen – vad tippar du för slutresultat?
3-1 till Hoyzer. Förmodligen gör YBÄ sitt på en feldömd straff.

Hoyzer Boyz vs Young Boys Älvsjö
kl 17.30, Långbro BP 1
(Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen
Linbodavägen/Vantörsvägen)