Inför seriefinalen: Hoyzer ser fienden i vitögat

Det drar ihop sig till bokslut i division 11 södra Stockholm. Hoyzer Boyz och Countryside Alliance är två topplag som kämpat axel mot axel och turats om att inneha serieledningen större delen av säsongen drabbar samman på Långbros höstgråa grus. Vårmötet vart en tät tillställning där Hoyzer lyckades kvittera på övertid. Frågan är hur torsdagens seriefinal slutar, något vi låter motståndarnas lagkapten Johan Halse uttala sig om.

Toppmöte mot Hoyzer Boyz på torsdag – hur känns det?
– Jag vill gärna svara att vi ser det som ännu en seriematch men det är ju mer än så. Det är mycket prestige på spel och de flesta i Countryside känner nog att vi vill ha revansch för den snöpliga poängförlusten i första mötet.

Både CA och Hoyzer var relativt överlägsna övriga lag under vårsäsongen. Efter sommaruppehållet har det gått trögare. Vad beror det på?
– Countryside har inte gått dåligt på något sätt, men vi har haft en kryssmatch och en riktig brakförlust (mot Fiumelago) där det mesta gick snett – en del beroende på skador, sjukdom, resor och sådant, men tyvärr också till viss del pga den tidiga avsparkstiden. Det känns lite lamt att skylla på Korpens kansli men de flesta av oss är tillräckligt gamla för att förvärvsarbeta, något man inte kan beskylla pojkarna från Älvsjö för. Det är hur som helst bara att borsta av sig och gå vidare. Vi tänkte vinna resten av matcherna nu.
Hoyzers skadesituation och spelarförluster till utlandet har ju varit en akilleshäl för klubben. Hur ser den situationen ut i CA?
– Vi är i samma situation: vi tappade vår överlägsne skyttekung Herman till sydamerika, och med förkylningarna som gått har vi haft lite svårt att få ihop ett lag de senaste matcherna. Vissa har spelat halvskadade och då är det naturligtvis svårt att nå upp till hundra procent av lagets kapacitet. Men det är sådant man får räkna med i div 11 – det är små marginaler.

Vårmötet slutade oavgjort efter att Hoyzer mäktade med ett sent kvitteringsmål. Vad tar du med dig från den matchen?
– Att Countryside definitivt kändes som det bättre laget! Det var inte någon vacker eller välspelad fotbollsmatch vi bjöd publiken på men vi skapade de farligaste chanserna och gick för seger hela tiden. 2-2 kändes som något av ett nederlag men kan vi få till samma spelbild som sist så kommer det att sluta med seger.

Har ni koll på motståndet, taktik och spelarna?
– Vi har koll. Vi vet precis vilka backar vi skall sätta under press och vems hälar vi skall skava skinnet av.

Vad får vi se för match på torsdag?
– Förhoppningsvis får vi se ett lag med allt att vinna mot ett gäng nervösa serieledare, men… det kommer nog inte att handla om klackar och finter och vårdat passningsspel, om vi säger så.

Hur ska CA spela för att lyckas slå Hoyzer Boyz?
– Vår tränare har sagt till mig att inte avslöja för mycket av taktiken men jag kan säga så här: taktiken är att göra fler mål än vi släpper in. Kan vi bara lyckas med den biten så tror jag att det går vägen.

Vid en eventuell förlust – känns seriesegern körd då?
– Vi har ett tuffare spelprogram och det här är en typisk sexpoängsmatch så på papperet blir det nog svårt att hämta igen om vi skulle torska. Men vi är inte så bra på huvudräkning – vi tar en match i taget.

Törs du tippa ett slutresultat?
– 3-0 till Countryside Alliance. Ett tidigt ledningsmål, sedan stänger vi butiken bakåt, lägger våra forwards på rulle och kontrar in ett balja till. Sedan är det väl ingen högoddsare att det blåses straff någon gång under matchen…

Countryside Alliance vs Hoyzer Boyz!
Torsdag 25 sep kl 18.15
Långbro BP 1 (Mellan Fruängen och Älvsjö nära korsningen Linbodavägen/Vantörsvägen.)