Dags för Hoyzerkalabalik

Årets seriespel på grus är till ända och bjöd på succé för Hoyzer Girlz men en mer medioker insats av Boyzen. Men Hoyzer är så mycket mer än fotboll. Det är fest, samkväm, öl, sprit och rock’n’roll. På lördag kombinerar Söders koolaste korplag allt detta i en härlig Hoyzerkalabalik inkluderandes spelning med meriterade och skivaktuella Switch Opens.

Försäsongen börjar som alltid tidigt i Hoyzer och planerna för framtida äventyr börjar ta form. Men innan man lägger det förgångna till handlingarna ska året avrundas och hur sker detta bättre än genom ett rejält kalas? Inför grussäsongen hade man kickoff i form av Hoyzerkalabalik på rockhaket Klubb Gås, för kvällen omdöpt till Klubb Gam. Nu är det dags igen och regissörer till spektaklet är Hoyzerkändisarna Per Levin och Daniel Sannum. Den Nye och Den Gamle (sett till spelade säsonger i Hoyzer Boyz) har slagit påsarna samman för att med vänner och lagkamrater fira ännu ett år i den Svarta Gamens tecken.

Dags för Hoyzerkalabalik igen! Vad ligger bakom det här initiativet?
Sannum: Jag och Per var sugna på att spela skivor.
Levin: Dessutom börjar minnet av första kalabaliken falna men framför allt är seriesäsongen över och då ska man ha fest, eller i Hoyzers fall; kalabalik! Hoppas på mer kalabalik och mindre fest denna gång.

Det talas om en kväll i Svarta Gamens tecken. Vad kan besökarna förvänta sig?
Sannum: Det vanliga misstänker jag. Glädje, hat, fylla, håglöshet… Samt två dagars ångest efteråt.
Levin: Förutom ett fantastiskt liveband; Gamar och deras supportrar, suspekta hangarounds, hög musik, öl och dyra shots!

Vad kan ni berätta om spelningen?
Levin: Vi hade tänkt att dels Horisont från Göteborg skulle spela, kanske som en vink om vad som komma skall, men dom ställde ironiskt nog in pga personliga skäl. Switch Opens är ett av Sveriges intressantaste band och har nyligen släppt sitt debutalbum under nya namnet. De hette tidigare Fingerspitzengefühl men bytte pga av att få kunde uttala bandets namn korrekt.
Sannum: De blev handplockade av självaste Neurosis att supporta deras spelning på Debaser. Räkna med fullt ställ, en rejäl dos psychedelia, doommetall och ett jävla ös… Bör ej missas!

Räkna med Hoyzer Shots

Ni spelar skivor också. Vad kan vi vänta oss för musik?
Sannum: Det finns ingen direkt plan för vad som kommer att spelas, snarare vad som inte kommer att spelas. Du kommer garanterat inte att få höra Hardcore Superstars, Rammstein eller Nightwish.
Levin: Det är ganska stor chans att vi spelar dom vanliga; Motörhead, Roky, Misfits, Zeke, Turbonegro, Hellacopters, Queens of the Stoneage, Fingerspitzengefühl, Anti Cimex, Pentagram, GG Allin etc.

Hur kompletterar ni varandra som DJ:s?
Levin: Ingen aning. Det är första gången vi DJ:ar ihop, det blir en kamp om crossfadern.

Finns det några andra anledningar till att dyka upp på Klubb Gam?
Levin: Troligen inte.
Sannum: Kanske behöver du köpa upp dig på lite ny Hoyzermerch. Ryktet gör gällande att det eventuellt kommer att finns någon form av dryckesdon till försäljning under kvällen.

Räkna med Hoyzermerch

Törs ni tippa på hur många Hoyzers som blir utslängda den här gången?
Sannum: Räknar kallt med åtminstone två. Men fyra kanske är en rimlig chansning.
Levin: Två innan stängningsdags, resten efter att dom vägrat förflytta sig från lokalen innan en sista öl och shot.

HOYZERKALABALIK II
Klubb Gam (Klubb Gås)
Folkungagatan 122
Kl 21.00 – 03.00
Event på facebook