Löjligt i Hoyzer

Silly season är här igen, i år extra kall och snöig. Försäsongsträningarna låter vänta på sig, men icke desto mindre ska en trupp spikas. Vi kollar läget i Hoyzer Boyz såhär dryga månaden innan serien sätter igång i mitten av april.

Normala år brukar mars månad innebära att försäsongen är i full gång, truppen spikad och spelsystem gnuggas. Så icke anno 2010, då det frostade gruset dröjer kvar som en monumental bakfylla efter den ”normala” vintern.

Hoyzer Boyz står dock inte helt med brallorna nere och i dagarna har truppen börjat ta form. Av allt att döma satsas det också i år på kontinuitet framför nyförvärv. Redaktionen har dock ett par frågetecken kring hur laget ska formera sig. I fjol fanns ett rejält överskott av mittfältare och ett underskott av backar. Signalerna från Hoyzerstämman är dock att man i första hand ska lösa det internt genom att flytta ner en eller flera mittfältare, men möjligheten att värva en utpräglad back har också diskuterats.

Ett annat frågetecken är hur det blir med närvaron. Förra säsongen drogs man med många skador och spelare som inte tränade tillräckligt för att få spela matcher. Några ligger i farozonen där också i år, men laget fastslog på stämman att man har nog bredd för att ställa ett starkt lag på banan trots att man kommer tillämpa principen med träningsnärvaro och anmälningsplikt mer nitiskt.

Vår silly season-rapportering utgår i vilket fall utifrån fjolårets trupp, i nummerordning och allt. Redaktionen kommer fortsatt hålla er uppdaterade om status, men naturligtvis även hålla gamgluggarma öppna efter provspelare på träningar och annat som händer i laget.

Alla med Hoyzerhjärta håller tummarna för att Niclas knä håller

1 Niclas Josefsson (mv)
Hoyzers förstemålvakt som gjorde comeback efter sin knäskada i höstas har dragits med skadebekymmer också under uppehållet, men ska förhoppningsvis vara fit for fight då serien kör igång. Men det lilla frågetecknet kring Niclas skadestatus gör att klubben kanske borde säkra på lagets viktigaste position.

2 Emil Kaneko Bertz (mf)
Emil, som tidigare varit beredd att lägga grusdojjorna på hyllan pga skador vittnar om att han är rekordtaggad inför året. Efter att ha spelat på i princip alla platser i Hoyzer Boyz finns det indikationer på att han kommer försöka spela in sig som back, då det är något tunnsått med spelskickliga backar i Svarta Gamens lag.

3 Robert Bäckström (mf)
Robban missade en ganska stor del av fjolåret och behöver träning för att komma in i matchen. Fast inställningen finns alltid där då han väl spelar med laget, så förhoppningsvis får vi se mer av honom i år.

4 Oscar Hallberg (mf)
Ogge fick säsongen spolierat av krämpor, småskador, förkylningar och allmänt dåligt leverna. Låt oss hoppas att han prioriterar en bättre närvaro och kontinuitet framför att åter försvara titeln som Glaslirare nr 1 detta år.

5 Micke Ek (mf/b)
Lagets femma som inför fjolåret tappat vikt, men vunnit snabbhet, försäsongstränar i vanlig ordning på hög höjd någonstans i Mellaneuropa. Behöver träning för att bli jämnare i sitt spel. Imponerade i fjol med ett förbättrat huvudspel som gav ett par snygga nickmål.

6 Ola Wiklander (a)
Lagets irrationella striker hade liksom resten av laget en tung vårsäsong i fjol, men bidrog också till den starka hösten. För Ola finns inget mittemellan, bara fågel eller fisk. Låt oss hoppas på mycket Gam och ingen torsk i år.

7 Carlis Fridlund (mf)
Carlis drabbades nyligen av en knäskada, vilket gör att premiären är i fara och våren är ett frågetecken. Trist för lagets kapten som visat gryende form som defensivt ankare och spelfördelare i inomhusspelet. Lyckligtvis finns det bra uppbackning på lagets mittfält där han normalt huserar.

8 Hans Håkanson (mf/mv)
Hasse Håkansson är inte bara en viktig pjäs som balansspelare, utan också lagets meriterade andremålvakt. Betydelsefullt då Niclas skadestatus är lite osäker. Vi passar samtidigt på att gratulera Hasse till det senaste tillskottet i familjen, vilket naturligtvis också kan påverka hans närvarograd under säsongen.

9 Jon Nilsson (mf)
Jon hade svårt att få tiden att räcka till under fjolåret och dessvärre tycks situationen vara densamma denna säsong. Förhoppningsvis blir det åtminstone ett par inhopp i seriespelet för Hoyzers kvicka ytter.

Bara Klas själv kan stoppa en Klas på spelhumör

10 Klas Jonsson (a/mf)
Klas återkomst efter sommaren gav verkligen den frälsareffekt alla hoppats på, då han åter detroniserade Ola från posten som poängkung. I år håller alla med Hoyzerhjärta tummarna för att få se vad lagets kanske främste humörspelare kan åstadkomma då han får en hel säsong på sig. Eller blir det en ny utflykt utomlands?

11 Mikael Wiman (mf/mv)
Micke Wiman gjorde de flesta av sina matcher i fjol som målvakt, då Niclas var skadad. Resten av säsongen spolierades av småskador, träningsfrånvaro, sjukdom och dålig karaktär, men i år har han satt upp målet att ta en fast plats i laget.

12 Mikael Edgren (b)
I fjol fick Michelle chansen en hel säsong i Hoyzer och var i sina bästa stunder strålande. Men han behöver en bra försäsong för att komma tillrätta med det enkla spelet och sin rätt kassa kondition. I god form är han en stor resurs med sitt kraftfulla backspel.

13 Zet Enochsson (mf)
Hoyzerveteranen Zeta stod för premiärmålet i fjol, men hade svårt att kombinera fotbollen med rollen som trummis i tre band. Situationen kan vara liknande i år, men naturligtvis hoppas vi se mer av honom och hans patenterade Zeta-mål också i år.

14 Daniel Sannum (b)
Sannum är något av en levande legend i Hoyzer, lika mycket för sin Hoyzertatuering som för sitt uppoffrande backspel. Som kronan på verket förväntas nedkomst av hans och Jennys (Hoyzer Girlz) knodd i sommar. Men vi håller tummarna för många dödsföraktande glidtacklingar från backhjälten i år.

Nästan enbart bekanta ansikten i truppen då Hoyzer nysatsar 2010

15 Bjørnar Berger (mf/b)
Norgeproffset Berger är tveklöst en av lagets viktigaste komponenter med sin spelintelligens, arbetsförmåga och goda teknik. Bjørnar gör ett lika bra jobb oavsett vilket hål i truppen som behöver fyllas igen, utom målvaktsrollen. Ny lägenhet får den tidigare befarade hemflytten till norska amatörligan att kännas rätt så avlägsen, till alla Hoyzerfans glädje.

17 Lucas Åsbacka (mf/b)
Lucas imponerade stort såväl på träning som i sina matcher i Hoyzertröjan, då han anslöt som lån från åländska Strandnäs Stål. Tyvärr blir det ingen förlängning med Svarta Gamens lag då Luc i år inte kan avsätta tid för fotboll.

18 Daniel Ek (mf/a)
Lagets kanske kvickaste spelare rättvänd med boll är alltid en sevärdhet. Dock inte så frekvent förekommande på match eller träning och behöver tid för att spela in sig med laget. I fjol råkade han ut för en skada precis som han tycktes vara på väg mot toppformen. Definitivt en lirare vi hoppas få se mer av detta år.

20 Kristoffer Kearsley (b)
Kritte är en av många som dras med karriärshotande skador. I fjol blev det ändå ett par bejublade inhopp och tyvärr är det kanske också allt vi kan hoppas på detta år. Enligt egen utsago klarar Kearsleys kropp inte en hel fotbollssäsong, men han låter hälsa att han gärna gästspelar vid behov. Synd, då han är lite av en drömspelare att ha stabilt i backlinjen.

Tar ”Den Nye” ytterligare ett steg uppåt i sin utecklingskurva?

21 Per Levin (mf/b)
Lagets norrländske tjugoetta med det ständiga epitetet ”Den Nye” fortsätter att utvecklas för varje säsong. I fjol vart det till och med ett mål! Pers inställning på träning och match är föredömlig och vi håller tummar och klor för fortsatt utveckling i rätt riktning!

22 Tim Nellfors (mf)
Tim kom som nyförvärv till Hoyzer förra året och imponerade stort under försäsongen och inledningen av serien. Därefter drogs han med i lagets negativa trend och föll bort efter sin flytt från Stockholm. I år signalerar lagets yngste spelare en nysatsning, vilket naturligtvis är ett starkt tillskott till truppen.

23 Tony Eriksson (mf)
Tonys veritabla följetång av skadeproblem är ett sorgebarn i Hoyzer Boyz. Ett misslyckat försök till comeback ledde till komplikationer och frågan är om fotbollskarriären är över för den sympatiske Hoyzerspelaren.

John stod i fjol för en debutsäsong som lovar mer

77 John Hollingworth (mf)
John hade inga problem att acklimatisera sig i Hoyzer, varken socialt eller med sin brittiska spelstil. Det krävs inte mycket fotbollskunnande för att se att resurserna att bli ännu bättre finns där, varför det ska bli spännande att följa hans utveckling i laget detta år.

87 Jonny Wiederholm (b)
Jonnys comeback i fjol var en stark orsak till en bättre stabilitet i försvaret. Efter skadeeländet i förrfjol får han äntligen en hel försäsong i kroppen, som han hållit igång med samarbetsklubben Andrea Doria. Slipper han bara skador kommer lagets resliga back vara minst lika viktig för laget på såväl match som träning också i år.