Efterlängtad seger för Hoyzer Boyz

Svarta Gamens lag tog säsongens första serieseger i det enormt viktiga bottenmötet mot 116-Södermalm. Utklassningssiffrorna 4-0 speglade dock inte matchbilden särskilt väl, då bägge lagen hade mängder med chanser. Men denna gång hade Hoyzer marginalerna med sig.

Hoyzers vår har varit allt annat än bra. Spelet har inte fungerat och poängen har uteblivit också i de matcher man borde ha kunnat vinna. Då man på torsdagskvällen mötte nästjumbon 116-Södermalm fanns det en överhängande risk att laget skulle vara helt utan seger med halva serien spelad. Men Svarta Gamens lag var fast beslutna om att så icke skulle ske.

Måndagsträningen gav positiva besked, inte minst för att man definierade spelidén tydligare och var konsekventa med att hålla de uppsatta linjerna i träningsmatchen mot OneBoys. Detta tog man med sig till matchen mot 116-Södermalm, som dock var det lag som skapade vassast chanser inledningsvis. Två gånger om får Niclas Josefsson hjälp av backarna att rensa bollen på mållinjen, innan gulklädda Hoyzer Boyz börjar få ordning på spelet. Det dröjer inte länge innan Ola Wiklander trycker in ledningsbollen i maskorna.

Hoyzer Boyz gruskungar igen efter första segern seriespelet

Detta gör att hela laget lyfter sig efter den något kaotiska inledningen. Man rullar boll som att man aldrig gjort annat och mittfältet är mer delaktigt i spelet än i nån match tidigare i år. Inte blir det sämre av att Olas nästa skott slinker in mellan motståndarmålvaktens utsträckta armar. 2-0 till Hoyzer som spelar avslappnat och inte tillåter 116-Södermalm att skapa några större farligheter. Dock tappar man spelövertaget i slutet av halvleken, då trötta huvuden tycks ha glömt instruktionerna för rörelser i laget. Resultatet står sig dock in i halvtid.

Andra halvlek inleds med en intensiv press från 116- Södermalm. Hoyzer blir låga med laget och tvingas rensa gång på gång. Niclas är en mur i målet och har god hjälp av medspelare som tar defensivt ansvar. Dock tycks varje boll gå tillbaks till motståndarna som radar upp farligheter och har faktiskt en boll i mål, men målet underkänns helt korrekt. Hoyzer lyckas reda ut den värsta anstormningen, men Södermalmskisarna fortsätter spela med tre anfallare mot de gulkläddas tvåbackslinje. Men den höga pressen straffar sig. Hoyzer kontrar snyggt, Micke Ek serverar en delikat passning till John Hollingworth som ur ganska snål vinkel lyckas trockla bollen i mål.

3-0 och matchen är avgjord. Motståndarna hänger med huvudena och Hoyzer kan spela ut, vilket man gör mycket bra. Ett snyggt spel över mittfältet friställer Ola i utkanten av straffområdet. John har dock följt med upp och får passningen sopren med öppet mål och 4-0 är ett faktum. Ola har därefter ett gyllene tillfälle att göra hat-trick, men avslutet på friläget är mindre lyckat. Resultatet står sig till slutsignal.

Segerns sötma i form av cigg och öl

Hoyzer Boyz gör sin klart bästa match för året, men hade också för en gångs skull marginalerna med sig. Matchbilden hade kunnat bli helt annorlunda om bollar på mållinjen ramlat in eller om motståndarna tagit vara på reduceringslägena tidigt i andra halvlek. Å andra sidan skapade Hoyzer fler chanser än i de fyra senaste matcherna tillsammans, med bl a två ramträffar. Med segern i bottenmötet lämnar Hoyzer Boyz den så förhatliga jumboplatsen tack vara bättre målskillnad, eller åtminstone mindre dålig sådan.

Innan serien tar sommarledigt återstår en match, returmötet mot serietreorna Söder Om Söder, vilka Hoyzer har revansch att avkräva efter 1-3 i premiäromgången. Om man tar vara på och fortsätter träna in det positiva i spelet finns goda chanser till poäng. Hoyzerspelarna hymlade inte med ambitionerna efter matchen. Segerrusiga och med illa dold hybris är siktet åter inställt på att vinna resten av matcherna!