Hoyzerförlust trots bra spel

Hoyzer Boyz spelade sista matchen innan sommaruppehållet och hade med lite flyt kunnat skrälla mot tabelltrean Söder Om Söder. Grusets Svarta Gamar stod upp bra och hade det mesta av det organiserade spelet. Motståndarna skapade dock mest farligheter och kunde till slut kämpa till sig fortsatt tätkänning genom matchens enda mål.

Efter slutsignalen var glädjen och lättnaden stor hos Söder Om Söder. Det man kanske trott skulle bli en enkel match mot bottenlaget Hoyzer Boyz blev en tät tillställning som kännetecknades av bollrullande från Hoyzer Boyz och långbollar från SOS. Hoyzer spelade stundtals mycket trevligt kortpassningsspel och motståndarna var i perioder helt bolltittande. Fram till den sista fjärdedelen av plan kunde de gulklädda göra lite som de ville, men man har fortsatta problem att fylla på och komma till avslut.

SOS var betydligt bättre på det sistnämnda, men skapade mest genom kontringar, fasta situationer eller långbollar. En stabil försvarslinje och en högst ofrivillig målvakt i lagkapten Carlis Fridlund såg till att det slapp påhälsningar hela första halvlek. Då andra tar vid fortsätter matchbilden ungefär som den börjat med ett tålmodiga gulklädda mot SOS som skapar halvchanser. Hoyzer försöker låsa upp motståndarnas försvar, men Ola Wiklander blir ofta väldigt ensam på topp då mittfältet inte riktigt hinner komma med i anfallen.

Förutom passnings- och positionsspelet har Hoyzer Boyz jobbat hårt med defensiva fasta situationer, men ödets vill att matchens enda mål ska tillfalla på en liten markeringsmiss just vid en hörna. Bollen går i en överlång båge till SOS-spelaren utanför bortre stolpen som på volley hittar den lilla luckan mellan Jonny Wiederholm och Carlis. Ett snyggt fotbollsmål om än olyckligt för Hoyzer Boyz.

Hoyzer fortsätter försöka framåt och närmast är Ola som bl a har ett skott som hamnar i nättakets ovansida, samt en lobb över utrusande målvakt som dock går utanför målramen. Man fortsätter ligga på vilket skapar kontringstillfällen och i slutminuterna är det Hawaiifotboll som gäller. Märkligt nog blir det inga fler mål och Hoyzer Boyz får åter se sig slagna med ett försmädligt uddamål. Spelmässigt gör man dock en mycket bra insats mot ett av seriens bästa lag och med ett bättre genomtänkt anfallsspel kommer man bli att räkna med i höst.