Prisa de som prisas skall

Igår var det som bekant stor fotbollsgala i Hoyzer Boyz, icke att förväxlas med kaskadspyan i regi av SvFF och TV4. På tisdagskvällen, strax innan träningen mottog Hoyzerspelarna sina välförtjänta priser.

Glöm guldboll, diamantboll, välbetalda proffs och Niclas Jihdes usla vitsar. Sånt trams trumfas alla dagar i veckan av Hoyzers alternativa fotbollsgala. Där är den mest prestigefyllda utnämningen årets MVP, då spelarna själva röstar fram vem som varit mest värdefull för laget under den gångna säsongen. Efter omröstning stod det klart att målvakten Niclas Josef Josefsson kammat hem utnämnandet, främst i konkurrens med tillförodrnade lagkapten, taktikansvarige och spelande tränaren Bjornar Berger.

Niclas låter överraskad och glad då vi kontaktar honom om beskedet.
– Oj, det visste jag inte. Jag har inte hunnit kolla utnämningarna.
Du är inte besviken över att du i egenskap målvakt och därmed halva laget ”bara” fick 45% av medspelarnas röster?
– Absolut inte! Jag är väldigt stolt och hedrad, speciellt då det finns så många andra i Hoyzer Boyz som är värdefulla och viktiga för laget på olika vis. Och fotboll är ju en lagsport, så det känns lite konstigt att just jag så att säga ska vara mer värd priset än någon annan. Men det är kanske så som målvakt. Tjusningen är att man har en speciell position.

Niclas har däremot svårt att hålla med om att säsongen på nåt vis skulle ha varit exceptionellt bra från hans sida.
– Jag tycker att inledningen av säsongen var katastrofal. Det var den i och för sig för hela laget, men mitt osäkra spel drog med sig backlinjen och deras osäkerhet gjorde det svårt för mig, som en neråtgående spiral. Men det blev bättre och bättre ju längre säsongen led och strax innan sommaruppehållet kändes det som vi hade nåt riktigt bra på gång. Men jag kan inte riktigt hålla med om att det varit min bästa säsong.