Fånigt fokus: Hoyzer Boyz

Silly season är här och dagligen kommer mer eller mindre tillförlitliga rapporter om vilka spelare som är på väg vart i fotbollsvärlden. I Hoyzer Boyz har det däremot varit ganska tyst för en gångs skull. Redaktionen lyfter på locket och spekulerar om truppen 2011.

Svarta Gamens lag har inte sållat sig till den smått hysteriska stämning som omger fåniga säsongen. Kanske finns det också goda skäl till detta; beslut om hur man ställer sig till att värva tas sannolikt i samråd mellan klubbledning och lagråd under Hoyzerstämman nu på fredag.

Inför fjolårssäsongen var det mer eller mindre köpstopp i laget, då omsättningen på spelare tycktes minimal. Nu tycks dock situationen vara lite annorlunda, vilket kan öppna för nya spelare i Hoyzer. Redaktionen gissar dock att det kan komma att handla om mer eller mindre känd namn, främst de som provspelat med laget.

För att få en överblick går vi igenom laget, vilka som mer eller mindre tycks klara, vilka som sitter löst, vilka som är på väg bort och spekulerar slutligen om vilka som kan vara på väg in i truppen. Läget i laget följer:

Klara spelare (mer eller mindre)

Niclas Josefsson (mv)
Hoyzers sista utpost tycktes efter fjolårets starka sommar och höst vara förlorad till utlandet, men glädjande nog verkar lagets MVP ha bestämt sig för ytterligare en säsong i Hoyzer Boyz.

Oscar Hallberg (mf)
Klubbens licenserade glaslirare hade en tuff säsong ifjol, fylld med skador, sjukdom och dåliga ursäkter. Som vanligt tycks han dock laddad för ny säsong och kanske blir det t o m matchspel för Ogge i år!

Micke Ek (mf/b)
Att Micke skulle sluta i Hoyzer Boyz är väl ungefär lika troligt som att Bert Karlsson blir socialdemokraternas nya partiledare. Så räkna med nya kantruscher, nickmål och kanske en spelarskandal från lagets femma.

Carlis Fridlund (mf/b/mv)
2010 gick helt i knäskadornas tecken för lagkapten. Tre matchinhopp blev det innan korsbandet gav upp, men nu är han på god väg tillbaks. Däremot är det inte troligt att vi får se Kapten i matchspel innan sommaruppehållet.

Hans Håkanson (mf/mv)
Liksom flera av sina lagkamrater har Hasse varit skadedrabbad och fjolåret var inget undantag. Att vara korpspelare och tvåbarnspappa är inte heller nån enkel match. Men lagets åtta ger inte upp utan vill satsa på en ny säsong med Hoyzer Boyz.

Klas Jonsson (a/mf)
Skyttekungen verkar mer laddad än någonsin inför säsongen. Och visst behöver Hoyzer Boyz en Klas på spelhumör, då det knappt finns några spelare i korpen som visar upp samma offensiva kvaliteter. Helt klart en nyckelspelare för laget också i år.

Mikael Edgren (b)
Michelle började säsongen som han slutade den, dvs skadad. Men nu sätter han förtröstan till en påkostad asiatisk behandling, så förhoppningsvis håller tolvan bättre ordning på fötterna i år, vilket kan behövas i en annars ganska tunn backlinje.

Daniel Sannum (b)
Ett hastigt påkommet faderskap gjorde att backveteranen fick begränsat med speltid ifjol. Men barn växer upp fort nu för tiden, så i år kan vi räkna med fler dödsföraktande glidtacklingar från mannen med de mäktiga polisongerna.

Bjørnar Berger (mf/b)
Bjørnar var den som axlade kaptensrollen under Carlis skadefrånvaro, och gjorde det med bravur. Men som nybakad farsa kan han tvingas till andra prioriteringar och det är högst osäkert hur mycket vi får se av lagets norrbagge under 2011.

Marco Ortolani (mf)
Italienproffset kämpade till sig ett kontrakt ifjol och blev rättvist utnämnd till årets nyförvärv. Därför ska det bli spännande att se vad Marco kan hitta på i Hoyzer nu när han blivit varm i kläderna.

Daniel Ek (mf/a)
Lillebrorsan Ek är något av en joker i Hoyzer. När han är med är han bra, problemet är bara att det blir lite glest mellan gångerna. Förhoppningsvis får vi se mer av ynglingen i år.

Per Levin (mf)
Det ständiga nyförvärvet fortsätter gå från klarhet till klarhet och det var aldrig nåt snack om att det var nåt annat än Hoyzer som gällde. Vilka nya höjder kan ”Den Nye” nå denna säsong?

Tim Nellfors (mf)
Tims flytt till Uppsala har inte riktigt gått ihop med frekvent tränande eller matchspel. Men själv säger sig den lille teknikern vara mer sugen än på länge, så vi håller tummarna för nummer tjugotvå!

John Hollingworth (mf/a/b)
Kanske skulle John ha lagt grusskorna på hyllan efter Cupsegern, där han i egenskap av straffhjälte var på toppen av sin karriär. Sen har det varit desto motigare, så vi får säkert se en hungrig John Hardy i Gamskruden också detta år.

Jonny Wiederholm (b)
Nog för att andra klubbar har ryckt och dragit Hoyzers backbjässe, men Jonny har bestämt sig. Det blir Hoyzer Boyz också 2011, vilket borgar för ett fortsatt tungt och svårforcerat försvar.

Frågetecken:

Emil Kaneko Bertz (mf/a)
Det är som vanligt ovisst kring Emil. Är det inte skador är det nyckfulla spelaragenter som spökar. Och även om han fortfarande tycks drömma om ett lukrativt proffskontrakt i nån klubb med tvättade matchtröjor skulle redaktionen bli förvånade om Emil inte ingår i Hoyzers trupp då försäsongen sätter igång.

Ola Wiklander (a)
Ola är en av Hoyzers verkliga veteraner, men kanske börjar han närma sig vägs ände. 2010 blev året han spelat minst antal matcher under fotbollskarriären. Vidare finns vissa tveksamheter och ekonomiska schismer kring kontraktet som talar emot att den forna skyttekungen ska kontrakteras för sin sjunde säsong med klubben. Men förhoppningsvis löser det sig för såväl Ola som laget.
Kristoffer Kearsley (b)
Det är dåligt med rutinerade backer I Hoyzer Boyz. Därför vore det oerhört skönt om Kritte kunde stärka den mest sårbara lagdelen. Frågan är hur han själv står i ärendet.

Mikael Wiman (mf/mv)
Wiman lämnade laget under våren efter oenighet om de ekonomiska förhållningsreglerna i kontraktet. Därefter har han spelat med andra klubbar och stod på motståndarsidan i Hoyzercupen. Men enligt egen utsago kan han nu alltså vara på väg tillbaks till Svarta Gamens lag, men då måste oklarheterna i kontraktsfrågan redas ut.

På väg bort:

Robert Bäckström (mf)
Det vart inte mycket tid för Robban i Hoyzer 2010, varken på träning eller match. En trend som förstärkts för varje år som gått. Frågan är om vi får se den sympatiske mittfältaren i Hoyzer Boyz 2011.

Jon Nilsson (mf)
Det blev bara en match för Jon 2010, som han fick kröna med ett mål. Sedan har det mest varit tyst ifrån Halmstadssonen. Frågan är om han har tid med fotbollskarriären nu när han precis blivit pappa. Ett osäkert kort, helt enkelt.

Zet Enochsson (mf)
Zeta är ytterligare en veteran som försvunnit lite under de senaste säsongerna. Tiden tycks inte räcka till för fotboll och musik. Men man ska aldrig säga aldrig och kanske finns det en liten chans att slitvargen Enochsson slinker in på ett hörn då truppen spikas.

Potentiella nyförvärv:

Jacob Zocherman (mf/b/a)
Många trodde nog att Jacob skulle spela till sig en fast plats efter att ha spelat med laget under försäsongen. Men ett ständigt hattande utomlands gjorde att vi fick vänta till säsongens sista matcher innan vi fick se hans fina teknik i seriespelet. Ett hett objekt på transfermarknaden.

Fred Persson (mf)
Den forna DIF-ikonen skrev faktiskt på kontraktet ifjol, men spelade ingen match pga skador. Det är i nuläget oklart hur nära klubben och Persson är en överenskommelse, men skulle den bli av är en av de största värvningsbomberna i Korpen ett faktum.

Magnus Alakangas (mf)
Magnus gjorde sina första matcher för Svarta Gamens lag under Hoyzer Cup, men ödet ville inte bättre än att korsbandet gick sönder. Rehabtränar nu och kan vara ett intressant alternativ till sommaren.

Albin Hagberg (mf/a)
En lirare med mycket boll och spelintelligens i sig. Frågan är vad han själv vill och känner sig ha tid med. Albin skulle helt klart kunna bidraga med mycket om Hoyzer skulle lyckas få hans namn på kontrakt.

Jimmie Hellström (?)
Är som spelare ett oskrivet kort för redaktionen, men vid sidan av gruset har Jimmie visat på goda hoyzerska kvaliteter. I slutet av säsongen gjorde han också ett par träningar med laget, vilket gör honom till ett intressant alternativ bland potentiella nyförvärv.

Markus Hedman (?)
Tränade en del med laget ifjol, men undertecknad har sett för lite av honom för att ha någon egentlig synpunkt kring vilka spelarkvaliteter (och andra Hoyzeregenskaper) han besitter.