Hoyzer presenterar Jimmie Hellström

Hoyzer Boyz tredje värvning för säsongen har kallats Norrlands svar på George Best och torde kunna bidra med mer rutin än någon annan i laget. Åtminstone om man ser till åldern. Förväntningarna är i vilket fall skyhöga på nyförvärvet Jimmie Hellström.

Grattis till kontraktet! Hur känns det?
Motiverande. Det är stort och jag känner mig hedrad att klubbledningen verkar tro att jag kan bidra med något, kanske till och med sportsligt.

Hur kommer det sig att du valde Hoyzer Boyz?
Jag sprang på Jonny (Wiederholm), Mikael (Edgren) och Fred (Persson)när dom satt i en park och samspråkade. Jag känner ju Freddy sedan tidigare så jag busade till det lite och höll nästa på att springa över dom. Efter att ha gjort en mer eller mindre korrekt presentation av varandra slog jag mig ned en stund med pojkarna. Trots att de i början hade hjärtat i halsgropen märkte jag efter ett tag att dom verkligen (normalt) har hjärtat på det rätta stället. Under vår korta sittning fick jag bland annat höra att de brukar träna boll på Långholmen och att jag kunde titta förbi någon gång. Sedan spontantränade jag med Hoyzer under hösten och trivdes som bollen på gruset med sällskapet.

För att vända på det – varför tror du att de valde dig?
Enligt vissa aktade namn inom organisationen har jag fått höra att jag visat en del Hoyzerska drag på bland annat stamhaket BG´s. Jag tror att jag fick kontrakt för att jag kan bidra med ett och annat glatt både på utanför planen.

Berätta lite om dig själv!
Jag är en riktigt gammal pojk som bor ensam i en medel till helsjysst lägenhet i absolut närhet till Långholmen. Jag har inga barn eller fru men vet hur det är. Då jag jobbar skift kan jag under vissa veckor vara med på allt roligt och under vissa veckor finns det inget utrymme för något kul alls. Då jag har blivit över 40 börjar kroppen strejka lite. Efter ett uppehåll på nästan 2 år pga. en knäskada så jag har nyligen kommit tillbaka till hård träning. Liksom Mikael Edgren har jag en förkärlek att vricka till fotlederna och i dagsläget har jag ju en sprillans ny bristning i låret. så allt är inte lika lätt som att Luleå Hockey vinner SM-Guld. Under match (kanske före och efter också) är jag på alla sätt och vis löjligt lojal till mitt lag. Spelmässigt jobbar jag hårt både offensivt och defensivt. Jag har faktiskt också riktigt bra spelsinne men det är nu 15 år sedan jag avslutade min 15 åriga aktiva fotbollskarriär, så det kan ta någon träning till innan jag kan skapa något att tala om.

Nu är du ju nykomling i laget, men kanske ändå byggt dig en bild av det. Vad anser du kännetecknar Hoyzer Boyz som klubb?
Gemenskap. Respekt och förståelse. Proffsighet och uppsluppenhet. Organiserat och vänligt.

Vad har du för målsättningar inför fotbollssäsongen?
Min målsättning är att vara delaktig i att Hoyzer Boyz har fortsatt roligt tillsammans och kommer vara stolt över lagets insatser både på och utanför planen. En del av min målsättning är att jag personligen skall vara en viktig kugge i att laget vinner allt vi försöker vinna.