Tankar om Hoyzer Girlz serie

Serieindelningen släpptes i förra veckan och redaktionen var inte sena att scouta motståndet. Vi går först ut med Hoyzer Girlz motståndare, i en division som av allt att döma blir ett veritabelt getingbo. Vi diskuterar serien och lagen med lagkapten Anneli Lindgren.

Förutsättningarna för Hoyzer Girlz säsong blev lite tydligare då serien offentliggjordes. Vad är din spontanta reaktion på division 3?
– Första reaktionen var att vi inte fick vår önskade speldag och därför riskerar att förlora nyckelspelare. Men det ser ut som en intressant blandning av lag. Vi siktar såklart på att krossa allt motstånd!

Med serien klar kanske det är lite lättare att spekulera om en rimlig målsättning. Blir det fågel (Gam) eller fisk (torsk) för Hoyzer Girlz?
– Man ska alltid sikta mot stjärnorna så får man se hur långt man kommer – dvs vi gör vårt bästa för seger!

Ni får byta plan efter tre säsonger på Bandhagen BP. Är det nåt som påverkar er, stör er, eller kan det rentav vara en fördel?
– Av praktiska skäl är det absolut en fördel! Vi slipper ersättningsbussarna.

Girlzen har ju kommit igång med försäsongsträningarna. Hur ser det ut i laget?
– Träningsuppslutningen börjar sakta med säkert förbättra sig. 2 nyförvärv har slutit upp på träning och det ser bra ut. Målet är att få upp tempot och samspelet innan matchstart!

Det nalkas således många sköna tisdagsduster på Kärrtorps IP där division 3 drabbar samman. Vid en snabb överblick konstateras att lagens vägar tidigare korsats på olika vis:

BK Fimpen
Har tränat tillsammans med Girlzen ett par gånger och är ett tufft, hårdfört gäng. Eller som de skriver på sin egen hemsida: ”inte gjorda av bomull”. Kom dock sist i division 2 ifjol.
Annelis kommentar: ”Tuffa lag passar oss bättre efter som vi spelar tufft själva. ”

Team Ernst & Young
Ett bekant starkt lag som vann komfortabelt mot Hoyzer Girlz i båda mötena 2010, men aldrig på allvar var inblandade i den slutgiltiga toppstriden i division 3.
”I motsats mot ett tuff lag är dessa revisorer små och snabba. Faller lätt och får domaren med sig.”

Bollklubben
Slutade efter Hoyzer då de spelade i samma serie ifjol, där Girlzen vann en match och snöpligt släppte in en kvittering på övertid i den andra.
”Dessa vet vi att vi kan slå. Det gäller bara att inte få hybris.”

Runa BK
Spelade 2009 i Hoyzers serie där de kom näst sist, men övertygade med en andraplacering i fyran förra säsongen.
”Ingen uppfattning, men vi siktar på att krossa dem ändå.”

The Balls
Spelade i samma serie som Runa och skuggade dem i tabellen. Delade serie med Hoyzer Girlz 2009 där de vann varsin match.
”Samma som ovan. Seger!”

BKVV
Blev serietrea 2009 då Girlzen tack vare bättre målskillnad knep andraplatsen. Hamnade i mittenskiktet av division 4 förra säsongen.
”Sämst i 3:an är bättre än mitten av 4:an; vi vinner!”

Andrea Doria Damer
Andrea Doria Damer vann femman 2010. Hoyzer Boyz har sedan länge haft kontakter med Dorias herrlag, där de också spelat ett antal vänskapsmatcher. Så när Girlzen möter ADs damer lär det bli publikfest och prestigemöte.
”Skäckblandad förtjusning. Ryktas att dom är riktigt bra, så det blir upp till bevis.”

The Flamingos
Ytterligare ett förväntat topplag som säsongen 2010 hamnade tvåa, blott målskillnad efter Andrea Doria.
”Då får vi stärkas av tufft motstånd!”