Vingklippt Hoyzer i toppmöte

På onsdag spelar Hoyzer Boyz mot Ivar Lo Park Rangers. Trots att det bara är andra seriematchen för säsongen är det en toppmatch, både sett till den aktuella tabellen och förväntningarna på de bägge kombattanternas slutplaceringar. Svarta Gamens herrar härjas av skadebekymmer och måste samtidigt med största sannolikt spela bättre än i premiären om man vill ta hem segern och serieledningen.

 Det sägs att alla goda ting är tre, vilket Hoyzer Boyz tycktes ta vara på i öppningsmatchen. Premiärnerver till trots blev det tre poäng mot FC Bärsilåda, tack vare tre strutar, trots tre gula kort. De numerära underlägena gjorde dock matchen något nyckfull som värdemätare, då motståndarna av naturliga skäl tilläts föra spelet under stora stunder. Men Hoyzer hade både de bästa chanserna och gjorde följaktligen samtliga målen i en svängig match.

Ivar Lo Park Rangers lyckades efter en tveksam första halvlek rycka till en stabil 4-1-seger mot Panellinios Slim Boys. Av allt att döma har Rangers kvaliteter fullt i paritet med Hoyzer Boyz, som på förhand gått ut med ambitionen att kämpa med näbbar och klor för klubbens andra serieseger genom tiderna. Räkna med en drabbning som kan bli minst lika tuff som den i premiären, en match som mycket väl kan avgöras av hur domaren väljer att använda sina kort, vilket han gladeligen gjorde i senast.

Men Svarta Gamens lag har problem som kan ställa till lika mycket bekymmer som motståndarna, då man i nuläget är hårt skadedrabbade. Lagets målkung Klas Jonsson dras fortfarande med sin efterhängsna lårskada och missar onsdagens match. Förra veckan drog också lagkapten Bjornar Berger, samt nya backtalangen Andreas Backlund på sig nya skador som äventyrar deras medverkan. Emil Kaneko Bertz besöker i dagarna läkare för nackproblem som inte vill ge med sig och Albin Hagberg måste bli kvitt en otäck släng av kräksjukan.

Listan fortsätter: Backresen Jonny Wiederholm väntar på resultat från magnetröntgen för sitt trasiga knä och den korsbandsskadade duon Magnus Alakangas och Carlis Fridlund kör ännu så länge bara lättare träning med laget. Daniel Ek, också han drabbad av korsbandsraptur, väntar på operation och missar resten av säsongen. Nyförvärvet Jimmie Hellström försöker läka sina skadeproblem och har missat de senaste veckornas träning. Lägg till detta Mikael Edgrens ständiga problem med anklarna och vi har en sorgligt skadedrabbad trupp. Frågan är om man ändock kan ställa ett slagkraftigt lag på gruset. Missa inte onsdagens toppmöte för att få svar på frågan!

Herrarnas bollsystrar i Hoyzer Girlz fick en tung premiär, där man inte mäktade med att bryta måltorkan som härjat sen fjolårssäsongen. 0-4 slutade matchen mot BK Fimpen, men Girlzen vittnar om en matchbild som inte helt speglades av slutresultatet. Spelet och chanserna fanns där, men inte effektiviteten och flytet. Hoyzer Girlz är sålunda snarare tilltufsade än vingklippta och är förskonade från värre skavanker än ett stukat ego. Räkna med ett revanschsuget lag då man på tisdagskvällen ställs mot Runa BK!

Runa BK vs Hoyzer Girlz
3 maj 20.30
Kärrtorps IP

Hoyzer Boyz vs Ivar Lo Park Rangers
Onsdag 4 maj 18.15
Johannesdals BP