Ny förlust trots bra spel

Hoyzer Girlz drabbades av en ny tung förlust då slarv ledde till två snabba baklängesmål. Men lagets tuffa forcering i andra halvlek tvingade motståndarna Runa BK att försvara sig med könsord och osportsligt uppträdande. Årets målnolla spräcktes dock av nya anfallsstjärnan Anna Fernlund.

 Hoyzerspelaren Maria Söderberg uttryckte sig kanske mest kärnfullt efter serieinledningens andra raka förlust:
SKIT i tabellen – Hoyzer är bäst ändå!Hon får medhåll av lagkamraten Mia Olofsson:
– Även om jag så klart är partisk tyckte jag Hoyzer Girlz hade mer boll och fler chanser under hela matchen. Men som vanligt hade vi lite problem med att få in bollen i målet. Runa BK hade dock livsfarliga utsparkar. Dessutom slog de blixtsnabba utsparkar, så vi hade oftast knappt hunnit samla ihop laget efter anfall. Men det var ungefär det farligaste Runa BK hade att bjuda på.

– Runas två mål kom i sådana situationer då vi inte hunnit samla ihop laget igen bakåt. Kanske var det trötthet som spelade in, då våra mittfältare fastnade högre upp på planen och Runa BK kunde trycka på med fem spelare mot våra två backar. Lollo (Jonsson) gjorde dock ett fenomenalt jobb i målet hela matchen!

Hoyzer Girlz oförmåga att göra mål har varit något av ett spöke ända sedan förra säsongen. På tisdagskvällen kom dock den första förlösande struten i form av reduceringen till 1-2:
– Årets första mål för Hoyzer Girlz gjorde Anna Fernlund, ett av våra nyförvärv. Anna gjorde en fantastisk insats hela matchen. Jag imponerades gång på gång över hur skicklig hon är på att vända med bollen och hur fantastiskt envis hon är när hon lätt driver genom motståndarnas försvar. Hade matchen bara varit fem minuter längre hade vi haft 2-2. Andra halvlek ägde Hoyzer fullkomligt. Vi kom verkligen igång, var först på bollen och krigade oss igenom Runas lag. Motståndarna blev dessutom ruskigt griniga i slutet och skrek mycket på varandra inom laget.

Fler än Mia vittnar om motståndarnas stundtals osportsliga uppträdande, inte minst språkliga tilltag som normalt ger rött kort, samt att de sparkdea bort bollen efter avblåsning, dock utan åtgärder från domaren. Men det tycks råda konsensus inom Hoyzer Girlz om att man stod för en bra insats, kan lägga matchen bakom sig och se framåt:
– Vi tycker det är kul att spela ihop och så länge vi inte låter målen i baken sätta sig för psykiskt i oss så kommer vår glädje i spelet snart också ge resultat rent sportsligt. Vi är så himla grymma på att peppa och ge varandra bra feedback. Jag tror att ju längre in i säsongen vi kommer desto mer sammansvetsade kommer vi att bli och då ska de där målen glida in! Lagkaptenen Anneli Lindgren jobbar hårt på att ordna kringaktiviteter och peppa alla gå på träningar. Det om något kommer verkligen att ge resultat!

Nästa vecka väntas dock svårast tänkbara motstånd i form av Andrea Doria Damer, en match av derbykaraktär som garanterat kommer locka mycket folk.