Hoyzers utmaning en vattendelare

Alla är väl bekanta med konceptet sexpoängsmatch, och det är precis vad som väntar Hoyzer Boyz när man på onsdagskvällen ställs mot VIP Srbija. Det kan mycket väl bli en match som avgör vilket av lagen som blir ett topplag och vilket som får harva i tabellens mittskikt.

Efter fyra omgångar av Stockholmkorpens division Södra 9A börjar sakteligen tendenserna skönjas. För vilka som kommer att blanda sig i toppstriden, vilka som hamnar i mittens rike och vilka som får slåss kring det nedre strecket? Serieledarna Åsen FF har vunnit alla sina matcher hittills och har fem poäng ner till en kvartett av jagande lag. Hoyzer Boyz tillhör dessa fyra utmanare, på exakt samma poäng och målskillnad som onsdagens motståndare VIP Srbija.

Hoyzer reste sig efter den snöpliga derbyförlusten och borde ha vunnit med större siffror mot Panellinios Slim Boys. Men Svarta Gamens förkämpar tappade fokus efter den komfortabla 3-0-ledningen i halvtid och tillät motståndarna att reducera både en och två gånger, utan att för den delen själva få hål på Slim Boys plötsligt storspelande målvakt.

Kan Zocherman vinna kampen om mittfältet?

VIP Srbija visade tabellettorna Åsen att de inte bör underskattas, bjöd till bra motstånd men föll till sist med 1-2. Åsenspelarna vittnade efteråt om att de trott sig kunna springa sönder de relativt orörliga serbiska farbröderna, men fått en betydligt svårare resa. Srbija är måhända inte det snabbaste laget i serien, men kompenserar det med bra teknik, positionering och spelförståelse. Dessutom skjuter de ofta och gärna.

Hoyzer Boyz visade senast mot Slim Boys att man kan rulla snyggt mot statiska lag, men jämförelsen haltar då VIP Srbija är ett betydligt bättre och bollskickligare lag. Här krävs det tätare och mer aggressiv markering i defensiven, samt snabbare passningsspel i anfallen. Dessutom måste Hoyzer börja gå rakare på mål, bli mindre omständliga och ta avslut från halvdistans oftare.

Motståndarna har en oroväckande tendens att göra mål på sina chanser, då de gärna flyttar upp med mycket folk i anfallen. Å andra sidan är de inte överdrivet angelägna att jobba hem, vilket öppnar för snabba omställningar och stora ytor på mittfältet. Hoyzer borde dock inte stressa iväg kontringsbollar, för Srbijas backar står ofta rätt och är brytningssäkra. Snabbt, kontrollerat passningsspel och mycket löpningar utan boll för att dra isär deras lag är snarare vinstkonceptet.

Ska ”Frälsaren” Jonsson göra sin efterlängtade comeback?

Något som talar för Hoyzer Boyz är återhämtningen på skade/frånvarofronten, vårens stora sorgebarn. Till onsdagens match hoppas man på comeback för mittfältsdynamon Jacob Zocherman, liksom kvicke kantspringaren Marco Ortolani. Dessutom kan det bli seriedebut för fjolårets målkung Klas ”Frälsaren” Jonsson efter hans efterhängsna lårskada. Skadelistan är fortfarande parodiskt lång, men att få in denna dynamiska trio kan göra skillnaden mellan vinst och förlust i denna superviktiga match, som mycket väl kan skissa konturerna för Hoyzers fortsättning i serien.

Hoyzer Boyz vs VIP Srbija
Onsdag 25 maj 20.30
Johannesdals BP, Vårberg