Hoyzer vände och vann

Det var ett überhett toppmöte då Hoyzer Boyz ställdes mot Ivar Lo Park Rangers, en match vars resultat skulle avgöra vilka som innehade andra- respektive tredjeplaceringen över sommaruppehållet.

Matchen kommer igång något sent efter att den ordinarie domaren inte dykt upp till avspark. När denne filur dyker upp tio minuter försenad ställer han sig och käftar med den tillförordnade domaren som ju bara följt regelboken och startat matchen, tjatar med en femårings mognad till sig pipan (och domararvodet) och spelet tillåts slutligen fortsätta.

Det står omgående klart att Rangers har en mer offensiv grunduppställning än det tidigare mötet, där de spelade renodlad kontringsfotboll och låg med såväl backar som mittfält i knät på målvakten. Men Hoyzer skapar de första chanserna, inte minst genom Ola Wiklander som dock inte lyckas få ordning på boll och fötter i de avgörande lägena. Ivar Lo Park Rangers sticker emellan med snabba omställningar där de ställer prov på Hoyzers defensiv med en roterande och rörlig tremansoffensiv.

Backlinjen ligger dock lite fel då Rangers kvicke anfallare tillåts löpa igenom, Bjornar Berger får en tå på bollen, men istället för att avstyra situationen blir det en perfekt passning till den andra framstormande motståndaren som enkelt kan stöta in bollen bakom en överspelad Niclas Josefsson i Hoyzermålet. 0-1 känns rejält tungt och påminner en del om hur Svarta Gamens förkämpar tvingades jagas underläge hela matchen i första mötet.

Klas Jonsson frälste Hoyzer Boyz på nytt

Lyckligtvis dröjer det inte länge innan repliken kommer, exekverad genom Klas ”Frälsaren” Jonsson, som trycker in kvitteringen. Matchen står i högsta grad och väger, men vågskålen tippar snart över till hoyzersk fördel. Återigen är det Klas, som med en soloräd skapar sig yta framför mål och med ett hårt skott sätter ledningsmålet. En fullt korrekt femminutersutvisning på kvällens Hoyzerkapten John Hardy Hollingworth ger dock Rangers chansen att komma in i matchen igen.

Uppoffrande spel, lite tur och en suverän målvaktsinsats av Niclas fredar dock målet under den Rangersanstormning som resten av första halvlek innebär. Fulltaliga och uppvilade efter halvtid kliver Hoyzer in igen och behärskar matchen tämligen väl. Man firar stora triumfer med sitt kantspel, där inte minst Marco Ortolani och Per Levin opererar över stora ytor. Luften går lite ur Rangers efter att Ola lirkat in 3-1-bollen och gjort säsongens kanske fulaste mål, ett mål som eventuellt föranleddes av en misstänkt hands på målskytten.

Rangers har ett par bra lägen att reducera, men Niclas och Hoyzerförsvaret har stängt butiken för kvällen. John är snubblande nära att dra på sig ett rött kort då han slutkörd kommer sent in på en motståndare, men Svarta Gamens lag tillåts spela av matchen med fullt manskap. 3-1 blir slutresultatet, vilket innebär att Hoyzer Boyz med en match mindre spelad cementerar sin andraplacering, tre poäng framför just Ivar Lo Park Rangers, men med åtta poäng upp till serieledarna Åsen FF. En mycket viktig och stark insats, inte minst med tanke på det tidiga underläget och att flera spelare vittnade om visst slitage.

Nu tar sommaruppehållet vid fram tills slutet av augusti, då serierna sparkar igång på nytt. Redaktionen kommer inte vara fullt bemannad under sommaren, men lovar att som vanligt hålla er uppdaterade om saker och ting i och runtomkring Svarta Gamens lag – Hoyzer!