Hoyzer Girlz taggade inför lång höst

Ett obestridligt hösttecken är omstarten av Stockholmskorpens serier. På tidsdagskvällen inleder Hoyzer Girlz höstsäsongen med match mot BK Fimpen, ett lag man förlorade mot i seriepremiären. Vi kollar läget i laget med lagkapten Anneli Lindgren.


Äntligen dags för omstart av serien! Hur har laget laddat under uppehållet?

Delar av laget har tränat löpande för att hålla formen från slutet av vårsäsongen. Annars kör vi på det välkända kortet att vila sig i form och bygga upp suget för att spela.

Vårsäsongen hade ju lite av två ansikten, där en tung inledning vägdes upp av en suverän avslutning. Vad berodde detta på?
Det tog tid tills vi blev samspelade och fick upp självförtroendet. Vi upptäckte även efter några matcher att det är till vår fördel att inte ha för många avbytare, för att få kontinuitet och undvika förvirring i spelet.

Efter den kollektiva måltorkan prickade Anna in nio mål på de fyra senaste matcherna

Det är svårt att tala om Hoyzer Girlz uppryckning utan att koppla det till att målskyttet lossnat för Anna Fernlund. Finns det inte en risk för ett lag som så hårt poängterar sammanhållning, helheten och lagmaskineriet att vara så poängmässigt beroende av en spelare som Hoyzer varit?
Anna är en stor tillgång för laget, men det som har varit avgörande är att vi blivit samspelta och börjat tro på vår förmåga. Jag skulle därför inte säga beroende av, utan snarare stärkta av att ha en klar målgörare.

Det råder som bekant Silly Season med korsdrag itransferfönstren. Ni har inte fått några förfrågningar om era spelare eller tittat på nyförvärv?
Vi har tappat några spelare som flyttar från stan tillfälligt, och vi har fått förfrågningar från många håll av tjejer som vill vara med. Vi avvaktar dock att få se hur uppslutningen blir på matcherna innan vi tar in några nya.

Mittfältsterriern Christine borta resten av säsongen med trasigt knä

Hoyzer Girlz drabbades också av ett par tunga skador under matchspel. Först Christine Johansson som slet av korsbandet och sedan Lollo Jonsson som fick kliva av dubbelmötet i avslutningsrundan med misstänkt hopparknä. Hur ser läget ut för olycksduon. Tror du att sådana skador påverkar resten av laget?
Christine har fått en rejäl skada på hela knät och det mesta verkar vara trasigt. Så det kommer därför att dröja tills hon är redo att göra comeback. Lollo kom lite lindrigare undan och ställer upp i premiären, med reservationer för om knät inte håller. Detta är självklart en svaghet för oss eftersom vi inte har någon given andramålvakt. Men på nåt sätt så har skadorna ändå stärkt oss och fått oss att kämpa ännu hårdare. Det kommer vi att fortsätta med!

Vad har ni som lag lärt er av våren, dvs vad tar ni med er nu när serien går in i andra halvlek?
Ta det lugnt, inte underskatta oss själva, göra fler mål och aldrig ge upp!

Hårdföre härföraren Anneli som alltid optimistisk inför seriens fortsättning

Hoyzer Girlz fick storstryk av Fimpen i premiären. Hur ser du på tisdagens returmöte?
Kan vi komma igång på samma nivå som vi avslutade i våras så kommer vårt spel att vara överlägset.

BK Fimpen vs Hoyzer Girlz
Tis 16 aug kl 19.00
Kärrtorps IP