Hoyzerstjärna allvarligt skadad

Hoyzer Boyz drabbas av ett tungt avbräck lagom till omstarten. Otursbarn denna gång är lagets irrationelle målspottare Ola Wiklander, som råkade ut för en otäck olycka på väg hem genom skogen.

Att man ska akta sig för att gå in i skogen efter mörkrets inbrott har man ju mer eller mindre fått med modersmjölken. Men det var inte varg, björn eller ful gubbe som låg på lur när anfallsveteranen Ola Wiklander som så många gånger tidigare tog en nattlig genväg från Hökarängen. Det var halt och slipprigt i skogens mörker och olyckan var framme. Mitt i skogen vurpade Wiklander å det vådligaste, skadade sig allvarligt, men lyckades ta sig hem och ringa ambulans.

Larmcentralen var i vanlig ordning inte pigg på att skicka hjälp utan begärde att den skadade Hoyzerspelaren på egen hand skulle ta sig till närmaste akutmottagning. En taxifärd senare skrevs Wiklander in på SÖS med brutet nyckelben och vävnadsskador runt höger öga. Han slussades omgående till Karolinska sjukhuset i Solna där han genomgick plastikkirurgi kring det skadade ögat.

Redaktionen når Wiklander ett par dygn efter olyckan:
– Det gjorde ont som fan. Visst var det klantigt men oerhört obehagligt att slå sig fördärvad mitt i skogen. Men jag hade inget annat val än att ta mig hem och kalla på hjälp. Kirurgen vägrade dock operera resten av ansiktet så jag skulle se ut som Franco Nero. Nu mår jag okej, har mycket medicin, ett öga som varar järnet och ont som fan i nyckelbenet.

Ola missar nu sannolikt resten av säsongen, men säger sig vara sugen på att hjälpa till med coachingen kring laget så fort han mår bättre. Redaktionen och laget sänder omtanke och ett varmt krya-på-dig till sin skadade hjälte och hoppas snart få se honom på gruset igen.