Femte raka för Hoyzer Girlz

Hoyzer Girlz förvandling är total. Från tre raka förluster och en jumboplats i serien har man nu inte förlorat på sju matcher och då man ställdes mot tabelltvåan Runa BK kom lagets femte seger på raken. Lagkapten Anneli Lindgren berättar om tisdagens toppmatch.

Hoyzer Girlz samlade sju tappra kämpare på tisdagskvällen i Kärrtorp. Minnet från vårmötet med Runa BK var en snörplig förlust och fult snack i från motståndarna. Eftersom Lollo fortfarande var skadad tog Petra på sig att stå i första halvlek, och Emilie lottades till andra. Första halvlek började avvaktande. Runa BK fick bygga upp sitt spel, men hade aldrig några direkta målchanser.

Redan efter 10 min började motståndarna tappa humöret med diverse utrop och gnäll. Domaren var dock tydlig och lyssnade inte på snacket. Vi fick igång bra tryck och hade flera farliga chanser, bland annat på en hörna från Emilie som var nära att bli en repris på Marias fullträff förra matchen. I paus stod det fortfarande 0-0, med riktigt dålig stämning i Runa BK, medan vi kände oss hoppfulla inför fortsättningen..

Anfallsesset Anna Fernlund åter i målprotokollet med två nya fullträffar

När Emilie dragit på sig målvaktströjan och andra halvlek blåstes igång försökte Runa återfå sin press. Vi lyckades dock hålla tillbaka och Anna Fernlund fick bollen uppe på vänsterkanten, lyckades på klassiskt Fernlund-manér trixa sig förbi och slog bollen från vänster sida, förbi en chanslös målvakt. 1-0!

Efter målet blev Runa avvaktande, ännu mer desperata och började komma med diverse fula utspel, såväl mot oss som mot medspelare. Men Anna tar sig återigen förbi motståndarförsvaret och sätter tvåan på returen. Snacket bland Runaspelarna förvärrades, så även det fula spelet. När Hedvig pga skada tvingades byta med Emilie i mål var det snack om maskning, men vi bestämde oss tidigt för att inte låta oss beröras. Istället började Runa bråka inom laget.

Petra Åslund punkterade matchen med sin första strut i serien

Motståndarna lyckades inte skapa något framåt. I stället kom Petra fri framför mål, då Anna dragit på sig bevakningen från hela backlinjen. Passningen från Anna satt perfekt på Petras bredsida och trean är ett faktum. Direkt efter avspark blåste domaren av. 3-0! Andra halvlek nog det bästa Hoyzer Girlz presterat hittills i år. Nu taggar vi för att knipa andraplatsen i serien!