Måstematch direkt för Hoyzer Boyz

På onsdag kör höstsäsongen igång för Hoyzer Boyz och det blir en rivstart med årets kanske viktigaste match. Svarta Gamens herrar möter nämligen seriesuveränerna Åsen FF i en match man måste vinna för att behålla nerven i serien.


Omstarten bjuder omedelbart på ett rafflande toppmöte, då Svarta Gamens lag ställs mot Åsen, gänget som ännu inte förlorat en endaste poäng i seriespelet. Andraplacerade Hoyzer har å sin sida bara förlorat en match, mot just Åsen. Vårmötet var en jämn och relativt tillknäppt match, där en markeringsmiss på hörna föranledde matchens enda mål. Hoyzer Boyz kommer revanschsugna till returmötet, men det gäller så mycket mer än upprättelse och gruvlig hämnd.

Hoyzer Boyz måste vinna för att fortfarande ha guldvittring inför de avslutande omgångarna, medan en seger för Åsen i princip innebär att seriesegern är säkrad. Inför matchen skiljer nämligen hela åtta poäng mellan ettan och tvåan, dock har Åsen en match mer spelad. Om Hoyzer vinner derbyt måste således ÅFF vinna sina tre återstående matcher för att på egen hand ta hem seriesegern.

Hoyzer får klara sig utan irrationella anfallsesset Ola Wiklander

Det är som sagt bäddat för dramatik, spänning och osunda mängder prestige. Bägge lagen förfogar över såväl bredd som kvalitet och kommer mönstra varsin elvamannatrupp till matchen. Ett mycket tungt och tråkigt avbräck för Hoyzer är att man får klara sig utan målfarliga Ola Wiklander, som efter en otäck olycka missar resten av höstsäsongen. Däremot tyder allt på comeback för tidigare korsbandsskadade duon Magnus Alakangas och Carlis Fridlund. Seriepremiär också för Hoyzer Boyz nya snygga matchställ ”Black Vulture!” Det ska således också bli spännande att se Åsens bortatröjor som de hittills sluppit begagna.

Hoyzers supporterfraktioner mobiliserar stort inför toppmötet. Vid uppehållsväder kommer både Hoyzerbier och korv finnas till försäljning. Vid skitväder endast det förstnämnda, men SMHI tror att Stockholms södra förorter slipper regn ikväll. Kom och stötta Svarta Gamens lag på plats!

Hoyzer Boyz vs Åsen FF
24 aug 19.00
Johannesdals Bollplan, Vårberg